Middag

Dagens supergode middag og kveldsmat :)

Daniel og jeg er kjempeflinke for tiden! Vi lager matplan uke for uke for å spare penger. Idag var det wok med strimlet svinekjøtt som sto for tur. Kostet ca. 40 kr :)

Siden Rimi hadde tilbud på wok for litt siden kjøpte vi ferdigposer. Pelte bare ut alle gulrøttene og ga de til Daniel også puttet jeg oppi litt sopp og paprika på min tallerken. Kjempegodt og enkelt!

Til kveldsmat ble det rester av hjemmelagde kyllingnuggets og salat. Oppskrift kommer senere :)

Tenkte det var like greit å blogge litt siden jeg ikke får sove uansett.. :)

Har foresten laga lavkarbokarameller! De ble utrolig gode! Oppskrift på de kommer også helt plutselig hvis jeg husker det..

Blomkålpletter

Oppskriften på denne fant jeg på LCHF-bloggen. Jeg fulgte den ikke helt slavisk men resultatet ble kjempebra alikevel.

Oppskrift: 
1 blomkålhode  
1/2 vårløk
1/2 dl fløte
50 gr. smør
1-2 dl revet gulost
4 eggehviter
salt, pepper og annet krydder etter ønske

Kutt opp blomkål og vårløk. Ha det i en bolle som tåler mikrobølgeovn, sammen med smør og fløte.. Kjør det i mikroen på full guffe i fem minutter.



Ha osten og krydder over i bollen. Mos det sammen med stavmikser. Ikke mos blomkålen til en puré, det blir bedre med litt "blomkålbiter". Jeg moste min litt for mye.

'

Visp eggehvitene til den er helt stiv. Tilsett 1/3 av eggehviten inn i blomkålblandingen og rør godt. Vend resten av eggehvitene forsiktig inn i blomkålen.
 Bruk en skje og legg små topper av blomkålblanding på smurt bakepapir på en stekeplate.
 La steke i ovnen på 180 grader i ca. 20 minutter, eller til de er gyldne og faste. Jeg fikk to brett og stekte begge samtidig i en ikke-varmlufts-ovn, nestegang tar jeg ett og ett brett. 



Sånn her ser de ut ferdige:



Nestegang skal jeg prøve å steke de som pannekaker steikepanna og se om det går ann å lage enchiladas ut av det! 

Totalt næringsinnhold: 
Kalori: 833
Karbohydrat: 11,6
Protein: 33,5
Fett: 70,61

 

Merkelig men god middag: kjøttzza

Oppskriften på denne fikk jeg av venninna mi, Thea.
Hun fant den på en eller annen lavkarboblogg.

KJØTZZA:
Bunn:
2 pakker kjøttdeig
3 egg
Det du ønsker av krydder (jeg brukte: salt, pepper, hvitløk, chilli, jallapenos, gressløk og oregano

 Fyll:
1 pakke smårettskjøtt
1/2 paprika
5-10 sopp
4 vårløk
1 ss tomatpurè
Rikelig med ost
 
Fremgangsmåte:
- Bland kjøttdeig, egg og krydder, spre det ut over en stekeplate med bakepapir og stek i 10 min på 225 grader (kjøttdeigen krymper litt i ovnen)



- Ha på fyll og ost og sett alt tilbake i ovnen i ca. 10 min til, fortsatt på 225 grader. 


- Serveres med en gang, gjerne med en klatt seterrømme og litt frisk salat

 

Næringsinnhold:
Kalori: 2254
Karbohydrat: 6,3 
Protein: 244,6
Fett: 138,5 

Kjempegod ostegratinert grønnsaksform!

Som jeg skrev så skulle jeg og Mali lage noe spennende! Det gjorde vi også, men så har ikke jeg vært på pcen siden jeg skrev det forje innlegget. Så da kommer den spennende middagsretten vår nå.

Hesten til Espen vant foresten, så nå er han og kjæresten stolte og 16.000,- rikere. Gratulerer!

Grønnsaksform:
1 pose med blomkål og brokkoli
1 pakke kyllingkjøttdeig
4 egg
1-1,5 dl fløte
ønsket mengde ost (vi tok masse)
1 ss smør til å smøre den ildfaste formen
1 hakket vårløk
Salt, pepper og timian til krydring

Kok blomkål og brokkoli og steik kjøttdeigen. Bland egg, fløte, ost og krydder i en bolle. Ha grønnsakene og kjøttdeigen over i en ildfast form og hell over eggeblandingen. Ha litt ost på toppen og stek i 20 minutter på 175 grader.


Vi hadde seterrømme og ketchup til maten, det var kjempegodt og utrolig mettende! Absolutt ikke siste gang vi lager denne.

Gårsdagens middag: lettsaltet torsk med grønnsaker og pesto

Når jeg var på kurs i helgen fikk vi en utrolig god lunsj bestående av torsk, hakkede tomater, grønnsaker, linser og pesto. Så når jeg så at Maxisenteret hadde lettsaltet torsk på tilbud var det ikke tvil om hva jeg skulle ha til middag!

Klarte selvfølgelig ikke gjennskape den så den så et snev av god ut i forhold til på hotellet, men smaken var kjempebra!

Du trenger:
- Ønsket mengde torsk, jeg brukte ca. 150 g.
- 50 g. squash
- 20 g. rød paprika
- 50 g. sjampinjong
- 1 stilk vårløk
- 3 ss hakkede tomater på boks
- 20 g.  meierismør
- Pesto, salt og pepper
Kok opp vann, ha kjelen av platen, ha i fisken og la den stå og trekke under lokk i ca. 25 minutter.
Mot slutten av fiskens trekketid kutter man opp grønnsakene og har de over i en steikeplate med meierismør. Jeg kokte squash og paprika i litt vann for seg først, for liker ikke harde grønnsaker. Når grønnsakene har stekt i 2-3 minutter har man over tomatene og pesto, jeg brukte ca. 1 ts. La dette stå å putre litt på lav varme og server såfort fisken er klar. Passer godt med fersk ruccollasalat til.


Hadde også smeltet smør over fisken, kjempegodt!

Totalt næringsinnhold:
Kalori: 508
Karbohydrat: 5,4 g.
Fett: 40 g.
Protein: 30 g.

Dagens middag: Ostegratinerte hvitløksreker!

Idag kjøpte jeg reker, dill og sitron og dro en tur hjem til mamma med frokost. Vi klarte ikke spise opp alt, enda begge spiste oss alt for mette.

Så da blir det en sinnsykt god middag på meg ikveld! Har laget det før, så tenkte å dele oppskrift og bilder fra sist jeg lagde det med dere.

Oppskrift
2 ss seterrømme/cream fresh
En god bunt finhakket fersk dill
1/2-1 finhakket fedd hvitløk
Ønsket mengde reker
ønsket mengde gulost til topping

Bland alt sammen i en ildfast form og topp med ost. Sett det inn i ovnen på maks varme, øverste hylle og ta de ut når osten er blitt gylden. Utrolig godt alene og enda bedre på ferskt hjemmelaget lavkarbobrød!




Dette er bare utrolig godt og bør prøves!

 

Lavkarbo-junkfoodmiddagen fra igår!

Igår hadde jeg store planer om å være hjemme hele kvelden, men som alle andre kvelder skjedde selvfølgelig ikke det. Så da måtte jeg til med kjapp middag, igjen.

Denne gangen ble det enkelt og greit en stor porsjon sellerirotfries med ketchup og pomfrikrydder. UTROLIG godt, mettende og kjapt og lage!

Oppskrift på sellerirotfries finner du her


Jeg er veldig usikker på det totale fettinnholdet for vet ikke hvor mye olje selleriroten trekker til seg under friteringen. Men, en kamerat fortalte meg at hvis man putter det som skal friteres i oljen før oljen blir varm så vil det trekke til seg mer olje totalt. Så jeg gjør alltid det for å få i meg nok fett pluss at jeg synes det smaker bedre da.

Det totale karbohydratinnholdet i dette måltidet er ca. 6 g. med ketchupen.

 

Gårsdagens middag: Salsakjøttboller med fritert blomkål

Igår skulle jeg være med en kompis på kvelden så da blei det å lage kjapp middag. Det var faktisk inmari godt!

Man trenger:
- 100 g. blomkål i biter fritert i 2-3 dl. rapsolje. De er ferdige når de blir gyldne, la de stå å fritere mens du lager bollene
- 150 g. kyllingkjøttdeig
- 2 ss hot salsa eller first price hot tacosause
- 1 ts chillipaste
- 1 stilk vårløk
- 1 ss seterrømme
- Salt og pepper
- 1 ss meierismør til steking
Bland alle ingrediensene godt og ha de over i en stekepanne i passelig store biter, jeg brukte en ss for å få de ca. like store. Stek de på medium varme til de er gjennomstekte og gyldne på begge sider

Jeg hadde masse seterrømme ved sidenav og det var kjempegodt!

Totalt næringsinnhold:
Kalori: 750
Karbohydrat: 5,5 g.
Fett: 70 g.
Protein: 30 g.

Gårsdagens kjempegode lavkarbomiddag!

Igår kom ei god venninne på besøk til meg, jeg var noe redusert igår så det var godt å bli tvunget opp av sengen! Ellers hadde jeg vel fremdeles liggi å purka. Vi spiste i alle fall middag og så på friends with bennefits.
Hun har også et lavkarbokosthold, kjempeflott for min del for da slapp jeg å få dårlig samvittighet for den "merkelige" maten folk alltid blir servert hos meg!


Vi spiste kyllingburger med sellerirotfries

Her kan du se hvordan man lager sellerirotfries

Kyllingburgerne lagde jeg enkelt og greit med å blande i salt, pepper og 2 ss seterrømme i kjøttdeigen. Kuttet også opp en vårløk og hadde den i stekepanna sammen med rikelig med meierismør. Stekte burgerne på medium varme under lokk til de ble gjennomstekte.

Jeg hadde ketchup og setterrømme ved siden av, kjempegodt!

Totalt næringsinnhold på tallerknen:
Energi: 570
Karbohydrat: 5,4 g.
Fett: 46 g.
Protein: 37 g.

Dagens middag: kjempegod lavkarbopizza!

Jeg skrev jo forje uke at jeg var back on track 110% fra mandag 22 av. Men, så var det mer kaker igjen fra vi feiret bursdagen til lillebror og meg så da spiste vi de.
Pluss at en kompis skulle feire 25 års dagen sin helgen samme uke. Også fikk jeg besøk av søte frøken gymsokkbaby på lørdag og det måtte jo feires med alkohol i massevis!
Det var rett og slett ikke noe stort håp om å klare å starte. MEN nå, nå er det ingenting som kommer i veien for sunne lavkarbovaner!

Dagens middag blei lavkarbopizza

Oppskriften på bunnen finner du her

På den ene pizzaen er det:
- 2 ts tomatpurè fra Landlord
- Masse gulost
- 200 g. kjøttdeig laget som kjøttboller med 1 ss First Price tacosaus og 1 ts seterrømme
- 150 g. bacon


På den andre pizzaen er det:
- 2 ts tomatpurè fra Landlord
- Masse gulost og litt blåmuggost (det smaker som et krydder når det blir stekt)
- 150 g. kyllingbiter, krydret og stekt i rikelig med smør (ikke helt gjennomstekt da blir de tørre når pizzaen er klar)
- 2 ts pesto
- 4 cherrytomater
- Litt vårløk


Utrolig gode beggeto!


Kjempegodt og veldig mettende!

Dagens middag: Ovnsbakt torsk med pesto og grønnsaker

VGnett har alltid sånne popup-anonser på forskjellige matoppskrifter. En eller annen gang hadde de torsk med pesto der og det har jeg alltid tenkt i ettertid at må prøves! Så siden ICA Maxi har 40% på alle sine findusprodukter denne uken hadde jeg faktisk råd til å kjøpe fisk!

Du trenger:
- 150-200 torskefilet
- 100 g. blomkål
- 100 g. brokoli
- 2 ts grønn pesto
- 1 dl buljong
- Salt og pepper
Ha torsk og grønnsaker i en ildfast form og hell over buljongen. Gni godt med pesto over torsken og ha alt inn i ovnen i 20 minutter på 200 grader.


Totalt næringsinnhold:
Energi: 205 Kcal
Karbohydrat: 4,5 g.
Fett: 1,3 g.
Protein: 42 g.

Det blei litt for stor porsjon for min del, men nå har jeg i alle fall frokost som kan varmes opp i mikroen imorgen..

Dagens middag: Junkfood made healthy

Nå har det seg sånn at jeg har lagt på meg en del denne våren, kjedelig men sånn går det iblant. Til helgen skal jeg på bursdag og da har jeg lyst til å bruke en superfin kjole jeg kjøpte i vinter. Problemet er bare at jeg ikke får puste med den på.

SÅ derfor kjører jeg PSMF kombinert med periodisk faste denne uken, i håp om å klare å puste i kjolen min til helgen. Må man så må man!

Biffsnadder med pomesfrites og bernaise er jo kjempegodt og skikkelig junkfood. Heldigvis går det ann å lage like god - om ikke bedre mat på en sunn måte.

Pepperbiff med sellerirotfries og ketchup, du trenger:
- 150 g. pepperbiff
- 150 g. sellerirot
- 1 ss idun ketchup uten tilsatt sukker

Skjær selleriroten i avlange biter og la det koke i vann i ca. 10 minutter. Ha de så over i en ildfast form, krydre etter smak og stek de i ovnen på 225 grader i 5-10 minutter.
Ha biffen i en plastpose og bank den lett med en kjevle eller liknende. Skjær den opp i strimler, krydre etter smak og stek på høy varme i litt vann til biffen er nok stekt.


Totalt næringsinnhold:
Energi: 199 kcal
Karbohydrat: 4,2 g.
Fett: 3 g.
Protein: 37 g.


I tiden fremover skal jeg forsøke et spennende kostholdskonsept, forteller mer om det i et senere innlegg, gled dere!

Fire smakfulle lavkarbomiddager!

Nå har ting roet seg litt ned for min del og da er det tilbake på lavkarbomat. Jeg føler meg bare utrolig mye bedre når jeg ikke spiser karbohydrater. Angrer like mye hver gang jeg går over til høykarbomat så fra nå av blir det ketose eller eventuelt generell lavkarbo for min del!

Siden jeg straks begynner med BootyBuiling er det nok veldig fordelaktig å få mat-situasjonen under kontroll for å få best mulig resultater av treningen!

Så her kommer fire middager jeg har hatt de siste dagene, alle sammen kjempegode!

Middag 1: Pepperbiff med sellerirotfries og seterrømme
- 150 g. biff
- 150-200 g. sellerirotfries
- 2 ss seterrømme

Middag 2: Hot Wings med sellerirotfries
- 150 g. Hot Wings (Det er tilbud på Rimi denne uka)
- 150 g. sellerirotfries
-
1 ss Idun ketchup uten tilsatt sukker

Middag 3: Kjøttdeig med tomat og krydder
Enkelt, godt og veldig greit når man ikke er helt i matlagingshumør!
- 150 g. kjøttdeig
- 100 g. Landlord tomat på boks
- 1 ss olje
- 1 ts seterrømme
- Krydder etter ønske, jeg brukte: Oregano, salt, pepper, chilli, løk, hvitløk og urtekrydder

Middag 4: Kjempegod kosemat!
- 70 g gulost
- 3 skiver bacon
- 50 g. kjøttdeig av svin
- 1 ts Landlord tomatpurè
Legg et tynt lag ost i en ildfast form, gni over tomatpurèn og krydre etter ønske. Dekk til med et tynt lag ost. Stek bacon i en panne, del opp i biter og ha over osten. Lag små kjøttboller av kjøttdeigen og ønsket krydder, brun i panna og ha over i den ildfaste formen. Stekes i 5-10 minutter på 225 grader (til osten er smeltet og kjøttbollene er gjennomstekte)

Håper dere alle har en kjempefin mai-måned! Så må jeg bare si tusen takk for alle de koselige mailene jeg har fått den siste tiden! Tenk at så mange bryr seg om lille meg, det setter jeg virkelig pris på og lover å få svart dere alle sammen så fort jeg kan ♥

Blomkålsalat - perfekt som tilbehør til grillmat!

Blomkålsalat er lavkarboens svar på potetsalat! Det smaker like godt og er mye sunnere.
Siden så mange av dere har spurt om denne oppskriften så tenkte jeg det var på tide å legge den ut. Kos dere!

Du trenger:
- 1 Blomkålhode
- 1,5 dl rapsolje
- 50-100 g. finhakket rød paprika (liker du grønn paprika så har den litt mindre karbohydrater)
 - 4 skiver finhakket sylteagurk
- Ønsket mengde fersk gressløk

- 1/2 boks seterrømme
- 1/2 pose ekte majones
- 1 ts dijonsennep
- 1 ss mørk eddik
Salt, pepper, hvitløkskrydder, chillipulver, paprikapulver, karri

Kok blomkålen mør og skyll den i kaldt vann. Ha paprika og olje i en stekepanne og la det stå å "koke" i et par minutter. Bland seterrømme, majones, sennep, eddik og krydder i en bolle, hell over paprika og oljen og bland godt. Kutt blomkålen i ønsket størrelse og ha den, løk og sylteagurk over i bollen. Bland godt og la salaten stå i kjøleskapet til den blir ordentlig kald.
Totalt næringsinnhold:
Energi: 2550 Kcal
Karbohydrat: 18,3 g.
Fett: 270 g.
Protein: 12 g.

Denne porsjonen holder til 4-8 stk. når man har den som tilbehør.

Lavkarbogrilling

Idag har jeg fått meg grill! Den er liten og søt og rosa og jeg klarte å tenne den på helt selv! Uten å tenne på noe annet rundt.. Så da ble det grillmat til middag!

Kjøpte frosne sommerkoteletter på tilbud på Rimi. Litt nedtur at det bare var plass til tre koteletter av gangen, men da fikk jeg i alle fall sitti ute i en times tid mens jeg stekte alle fem.

Søte grillen!

Før idag laget jeg selerirot-gratengen til mamma så hadde den som tilbehør til kotelettene, nam!
Totalt næringsinnhold:
Energi: 750 kcal
Karbohydrat: 3 g.
Fett: 70 g.
Protein: 55 g.

Mammas fløtegratinerte sellerirot:

Da mamma kom å fortalte at hun hadde laget fløtegratinert sellerirot som erstatter for fløtegratinerte poteter tenkte jeg to ting:
1. æsj og 2. Rot = under bakken = masse stivelse og karbohydrater
Begge deller viste seg å være feil! På 100 g. er det bare 2,8 g. karbohydrater. I tillegg smaker det faktisk BEDRE enn fløtegratinerte poteter, mye bedre!

Du trenger:
1/2 sellerirot
300 g jarlsbergost
1-1,5 dl fløte
2 dl vann
5-10 ss avokadoolje eller annen olje
Ønsket mengde hvitløksfedd - eller krydder
Salt, pepper og annet krydder av ønske

1. Riv sellerien med en ostehøvel.

2. Del opp all osten med ostehøvel

3. Ha olje, selleri, ost og krydder lagvis i en ildfast form, start med oljen

4. Avslutt laget på toppen med ost, hell så over vann og fløten

5. Stekes på ca. 200 grader i minst 30-40 minutter. Øker man steketiden blir smaken av sellerirota mildere og mildere.

Totalt næringsinnhold i den fløtegratinerte selleriroten:
Energi: 1600 kcal
Karbohydrater: 11,5 g.
Fett: 130 g.
Protein: 89 g.


Igår grillet vi og i tillegg til den fløtegratinerte selleriroten hadde vi:
- Jacobs utvalgte choritzopølser
- Ytrefilet av hjort skutt av pappa
- Indrefilet av villsvin skutt av lillebroren min
- Hjemmelaget blomkålsalat

Jeg anbefaler dere alle sammen å prøve denne retten! Det er ikke annet å si enn NAM!!

 

Jada alle rettskrivningspsykoer, jeg vet jeg skreiv rotselleri istedenfor sellerirot. Nå som det er rettet opp trenger jeg vel ikke få flere eposter om det.. For dere skjønte hva jeg mente, gjorde dere ikke?

Lavkarbotaco

Teaco er helgematen sin det! Krydderet man kjøper i butikken er laget av masse druesukker og inneholder derfor også masse karbohydrater. Mange velger å bruke dagens karbohydratrasjon på krydderet.. Jeg for min del mener det er helt latterlig teit! Hvorfor ikke bruke de karbohydratene på grønnsaker med masse vitaminer og mineraler? Jaja, dere om det..

Det finnes også oppskrifter på lavkarbo-tacokrydder (som smaker hoggorm og hoppetau!) inne på www.lavkarbo.no Bruk heller tacosaus på glass, mye bedre!

Jeg er ikke noe stor fan av blandet mat, så bruker ikke mange ingrediensene. Dette bruker jeg:
- 150 g. kjøttdeig stekt i meierismør
- 1 avokado
- 50 g. ost
- Noen ss first price tacosaus (den har minst karbohydrater)
- Noen ss seterrømme

http://bloggfiler.no/carbcounter.blogg.no/images/1100518-9-1302276566756.jpgTotalt næringsinnhold:
Energi: 1030 kcal
Karbohydrat: 4,1 g.
Fett: 90,5 g.
Protein: 45,1 g. 

"Pasta" med kjøttdeig og pastasaus

Pasta er vel en av de få tingene jeg virkelig savner å spise! Da er det godt at det finnes flotte smakfulle alternativer.
Mange bruker juliennejern for å lage squashen til spagetti-strimler. Jeg synes det var litt vel tidskrevende for min del, så juliennejernet ligger foreløpig relativt ubrukt i skuffen min.

Du trenger:
- 100-150 g. squash i strimler
- 150 g. kyllingkjøttdeig
- 1 ss meierismør til steking
- 100 g. pastasaus (jeg brukte sops sin, det er 8 kbh pr. 100 så man kan til fordel lage pastasausen selv)
Strimle squashen med et juliennejern eller en potetskreller og kok i noen minutter til det blir mørt. Stek kjøttdeig, ha i pastasaus og ha alt over på en tallerken. Så enkelt kan det gjøres og kjempegodt smaker det!



Totalt næringsinnhold:
Energi: 450 kcal
Karbohydrat: 10,3 g.
Fett: 30 g.
Protein: 35 g.

Kjøttboller i tomat-ostesaus

Her skulle det nok gjerne vært litt grønnsaker inn i bildet men jeg hadde visst glemt å handle, så da ble det ikke slik for min del.

Oppskrift:
- 150 g. kjøttdeig
- Ønsket mengde ost, jeg brukte ca. 50 g.
- 1/2 dl fløte
- 1/2 dl vann
- 1 ts tomatpurè
- Salt, pepper, løkpulver, chillipulver, oregano
Del kjøttdeigen opp i små kjøttboller og stek under lokk til alt er gjennomstekt. Hell av eventuell stekesjy. Ha i fløte, vann og tomatpurè og bland godt. Bland i ost og krydder og la stå på lav varme til osten er smeltet.

Totalt næringsinnhold:
Energi: 650
Karbohydrat: 2 g.
Fett: 53 g.
Protein: 42 g.

Fiskeboller i hvit saus

Du trenger:
- 150 g. kokt blomkål
- Fiskeboller, jeg brukte merket vesterålens og spiste tre boller
- Hvit saus:
Smelt 50 g smør i en kjele og bland i 1-2 ts JBKM, alt etter som hvilken tykkelse du ønsker på sausen. Bland i vannet fra fiskebollene og 1/2 dl fløte. La koke i 5 min. Skru ned varmen og ha forsiktig fiskebollene i. La det stå å trekke under lokk til fiskebollene er gjennomvarme.
- Salt og karri

Næringsinnhold:
Energi: 951 kcal
Karbohydrat: 8,7 g.
Fett: 66,8 g.
Protein: 33,2 g.

Pizzasnurrer!

Pizzasnurrer er kjempegodt! Det er en super greie å lage litt ekstra av og ha med seg som niste på skole/jobb i dagene etter man hadde det til middag.

Til bunnen brukte jeg samme oppskrift som jeg alltid gjør, den finner du her.

Fyll:
- 200 g. stekt kjøttdeig
- 40 g. hakket løk
- 200 g. revet ost
- 1 ss tomatpurè fra landlord

Når bunnen er stekt legger man den opp ned på et nytt bakepapir og drar forsiktig av papiret på undersiden. Gni tomatpurè ut over og legger på det fyllet man måtte ønske. Ha på rikelig med ost, pass på å få nok i ytterkanten, osten fungerer som lim. Rull pizzaen sammen og stek i bunnen av ovnen til osten er smeltet.
Kutt rullen opp i passe store stykker, viola ferdig!

Næringsinnhold:
Energi: 1670 kcal
Karbohydrat: 6,8 g.
Fett: 120 g.
Protein: 145 g.

Crispy kylling med hjemmelaget salsa

Dette minner litt om både kyllingnuggets og snitzel og smaker kjempegodt!

Crispy kylling:
- 50 g. baconcrisp (Salt smak fra rimi og europris smaker best!)
- 2 kyllingfilèter
- 1 egg 0,8 g. kbh
- Salt, pepper, chilli, løkpulver
- Meierismør og rapsolje til steking
Ha baconcrisp og krydder i en brødpose og bruk en flaske eller kjevle til å mose det grovt. Ha det over i en tallerken og pisk egg lett i en annen tallerken. Kutt kyllingfiletene to på langs eller slå de flate. Dyp kyllingen i egget og rull den godt i baconcrisp til hele kyllingen er dekket godt. Stek på middels varme til de er gjennomstekt.

Salsa:
- 100 g Landlord tomat på boks
- 50 g FirstPrice medium tacosaus
- 1 chilli
- 30 g. grønn paprika
- 15 g. rød paprika
- 15 g. løk
- 1/2 dl rapsolje
- Salt, pepper, hvitløkspulver, chillipulver, oregano, grassløk
Bland alt i en bolle og kjør grovt med stavmikser til salsaen får ønsket konsistens.



Lavkarbopizza med biff og hjemmelaget bernaise!

- Lavkarbopizzabunn (oppskrift på bunnen finner du her)
- Hjemmelaget bernaise
- 200 gram biff
- 30 gram løk stekt i meieirsmør
- 200-300 gram revet ost ost
- 2 ss tomatpurè

1. Begynn med å lage pizzabunnen slik at du kan fikse fyllet mens bunnen steker:
2. Lag bernaise-saus på følgende vis:
1 eggeplumme
3 ss vann
50 gram smør
2 ss fløte
1/2 ts bernaiseessense
1-2 ss estragon
1/2 ts jbkm
Smelt smør i mikroen eller i en lliten kjele.
Skill eggeplummen fra hviten i en annen kjele og tilslett vannet (jeg bruker hvitten i pizzabunnen, det gjør ingenting om man har en ekstra og da går den ikke til spille) . Kok opp under konstant omrøring til eggeplummen blir tykk og ta kjelen av varmen. Tilsett smøret i en tynn stråle mens du pisker kraftig. Tilsett essensen, krydderet og pisk kraftig igjen. Lag en "virvel" i sausen og tilsett fløten èn ss av gangen. La sausen stå på benken intil videre

3. Kutt opp ca 250 gram biff i små biter, kan eventuelt bankes for å få kjøttet mer mørt
4. Stek hakket løk i meierismør til det blir gylent.
5. Ha på tomatpurèen over hele pizzaen, strø over osten og tilslutt biffbitene og løken
6. Stek pizzaen midt i ovnen i ca 6-8 min på ca 200 grader, frem til osten er smelten og biffbitene er brune
7. Ta pizzaen ut av ovnen og hell bernaisesausen over med en spiseskje.
8. Kutt opp med pizzakutter og kos deg!

p1 (383x242)

http://bloggfiler.no/carbcounter.blogg.no/images/1100518-10-1300667656078.jpg

http://bloggfiler.no/carbcounter.blogg.no/images/1100518-10-1300667660680.jpg

http://bloggfiler.no/carbcounter.blogg.no/images/1100518-10-1300667663242.jpg

Næringsinnhold:
Energi: 2394 kcal
Karbohydrat: 8,8 g.
Fett: 190,6 g.

Kylling i karrisaus med jukseris

Karrisaus:
1 dl fløte
1/2 dl. creme fraiche
50 g. smør
1 dl vann
1/2-1 ts JBKM (det glemte jeg, som man ser på bildet)
Karrikrydder - eller paste, salt, pepper, hvitløkskrydder, paprikakrydder, oregano

1 kyllingfilèt
1/2 grønn paprika
15 g. rød paprika
15 g. gul løk

Bland alt til karrisausen i en kjele og la det stå å koke mens du kutter opp kylling og grønnsaker i passe store biter. På den måten får sausen trekt til seg mer av smakene fra krydderne.

Stek kyllingen og grønnsakene i meierismør til de får en gylden skorpe. Hell alt over i karisausen (husk å få med smøret). La alt stå å småkoke mens du lager jukserisen.

Jukseris:
Raspet blomkål
Smør
Dette er superenkelt og godt. Du rasper blomkål på den grove siden av rivjernet og steker det på høy varme i masse smør


Næringsinnhold:
Energi: 1250 kcal
Karbohydrat: 5,1 g.
Fett: 112 g.


Lavkarbopizza med næringsinnhold:















Innbakt kylling med sursøt saus

Innbakt kylling:
2 kyllingfiletter
Grønn paprika
Løk
5 dl Rapsolje til friteringen
150 g. smeltet smør
1,5 ? 2 dl vann
3 ts JBKM (konsistensen skal være litt tykkere enn vaffelrøre)
Salt, pepper og eventuelt annet krydder
1. Forvarm frityrovn eller varm opp olje i en kjele (med lokk) til ca. 180 grader
2. Skjær opp kyllingen i "munnfull" store biter
3. Smelt smøret og bland i JBKM. Ha i vann litt og litt mens du pisker. Kryddre og la stå i kjøleskapet i ca. 20 min,
4. Kutt opp grønnsakene i passe store biter
5. Dypp kyllingbitene i røra og legg de forsiktig i den varme oljen (Bruk skaftet på en tresleiv for å se at oljen er varm, dersom oljen "bruser" rundt tresleiva er den varm nok)
6. Friter kyllingen til de får en gylden farge og legg de i en ildfast form med tørkepapir i bunnen
7. Friter grønnsakene til de blir møre

Sursøt saus:
100 g Landlord tomat på boks (1,5 g. kbh)
1/2 chilli uten frø (0,4 g. kbh)
30 g. grønn paprika (0,8 g. kbh)
15 g. rød paprika (0,6 g. kbh)
15 g. løk (0,9 g. kbh)
1/2 dl rapsolje
1/2 ts søtning
Krydder; salt, pepper, hvitløkspulver, chillipulver, oregano, grassløk
Bland alt utenom paprikaen i en bolle og kjør de til en purè med stavmikser. Tilsett paprikaen og bland godt. Kok opp og la det stå å putre i 2-3 min på svak varme.

, Jevnaker

Min egen lille online kokebok hvor alle oppskriftene er lavkarbo :) Har du spørsmål ang. ketolysekuren er det bare å sende melding. Jeg er godkjent ketolysekursleder så liker å tro at jeg kan svare på de fleste spørsmål rundt et ketogent kosthold :)

Norske blogger
hits