oktober 2011

Biff med rotmos og brun-ish saus

Lenge leve butikker med 50% tilbud på kjøtt med kort holdbarhet! Jeg har ikke fryser og kjøleskapet mitt har sjeldent plass til noe som helst matrelatert så jeg går ofte en tur ned på butikken for å kjøpe dagens mat.

Idag hadde maxisenteret tilbud på biffbiter så da ble det en knakanes go'lunsj!

Du trenger:
- 100 g. biffbiter stekt i 1 ss meierismør
- Rotmos: 50 g. blomkål, 100 g. sellerirot, 2 ss setersmør, salt og pepper
- Saus: Stekesjy fra biffen, 1 ss meierismør, 1/2 dl fløte, 1 ts seterrømme, 1/2 dl vann, litt JBKM for tykkelse, salt, pepper + ønsket krydder

For å få ordentlig brun saus bruker man jo sånn sukkerkulør, det er i alle fall den eneste måten jeg vet om. Selvom det er utrolig små mengder så lar jeg bare være å bruke det. Sausen smaker jo like godt uten!


Totalt næringsinnhold:
Kalori: 770 g.
Karbohydrat: 6,1 g.
Fett: 70 g.
Protein: 27 g.

Atkinsbarer - juks med næringsinnholdet!

Veldig mange av dere mailer meg og spør om jeg ikke kan skrive mer om hvilke type atkinsbarer jeg liker best, hvor jeg kjøper de og hva slags priser det ligger på.

Svaret er så enkelt at jeg kjenner sola titter frem i hodet mitt av stolthet når jeg sier: JEG RØRER IKKE ATKINSBARER!

Årsaken er ikke at de er laget av gift og guff og er farlige for allverdens mennesker, men jeg liker ikke sjokolade særlig godt og jeg har bare smakt de barene med sjokoladesmak så derfor ser jeg ikke poenget.

Men i alle fall så skrev jeg jo på søndag at jeg vil tro noen av dere får en liten aha-opplevelse av det jeg har tenkt til å si nå. Det handler om næringsinnholdet på barene og forklarer egentlig hele årsaken til at noen føler at Atkinsbarer er partystoppere.

Som på bildet står det net. carb ---- på pakken og den ligger vel gjerne på rundt 1,5-4 g. pr. 100, det mange ikke vet er at dette ikke alltid er sant., de jukser rett og slett litt. Karbohydratene er regnet ut fra et gjennomsnitt og svaret legges ofte langt under gjennomsnittet. Grunnen til at de kan gjøre det på den måten er at det er individuelt hvor mye karbohydrater kroppen tar opp fra barene. Med andre ord kan net. carb være helt opp mot 10-15. g pr. 100 hvis kroppen din er mottakelig for å ta de opp.


Jeg forstår ikke hvorfor noen giddere å spise sånne kunstige drittprodukter?
Hvorfor da ikke lage foreksempel hjemmelagede knekkebrød eller muslibarer? Eller bruke noen minutter ekstra om morningen på å pakke med et mellommåltid?

Gårsdagens middag: lettsaltet torsk med grønnsaker og pesto

Når jeg var på kurs i helgen fikk vi en utrolig god lunsj bestående av torsk, hakkede tomater, grønnsaker, linser og pesto. Så når jeg så at Maxisenteret hadde lettsaltet torsk på tilbud var det ikke tvil om hva jeg skulle ha til middag!

Klarte selvfølgelig ikke gjennskape den så den så et snev av god ut i forhold til på hotellet, men smaken var kjempebra!

Du trenger:
- Ønsket mengde torsk, jeg brukte ca. 150 g.
- 50 g. squash
- 20 g. rød paprika
- 50 g. sjampinjong
- 1 stilk vårløk
- 3 ss hakkede tomater på boks
- 20 g.  meierismør
- Pesto, salt og pepper
Kok opp vann, ha kjelen av platen, ha i fisken og la den stå og trekke under lokk i ca. 25 minutter.
Mot slutten av fiskens trekketid kutter man opp grønnsakene og har de over i en steikeplate med meierismør. Jeg kokte squash og paprika i litt vann for seg først, for liker ikke harde grønnsaker. Når grønnsakene har stekt i 2-3 minutter har man over tomatene og pesto, jeg brukte ca. 1 ts. La dette stå å putre litt på lav varme og server såfort fisken er klar. Passer godt med fersk ruccollasalat til.


Hadde også smeltet smør over fisken, kjempegodt!

Totalt næringsinnhold:
Kalori: 508
Karbohydrat: 5,4 g.
Fett: 40 g.
Protein: 30 g.

Dag to på ketolysekurslederkurs!

Nå sitter vi her på SAS-hotellet på gardermoen klare for enda en dag med foredrag fra Dr. Torkil Andersen, mannen bak ketolysekuren.

Det er utrolig hvor mye man lærer på kurs, både fra kursholderen og ikke minst fra andre kursdeltakere!

Som jeg har sagt før er jeg litt som bambi på isen/bønder i byen når det gjelder storby og kollektivtrafikk. Så på vei til hotellet klarte jeg ikke å skjønne hvordan man kjøpte billett på flytoget, heldigvis syntes konduktørdama synn på meg så hun skrev en lapp jeg kunne gi når jeg kom på gardermoen!


Vel fremme på flyplassen klarte jeg å gå meg bort to ganger før jeg endelig fant hotellet kurset er på..

Igår lærte jeg noe veldig interessant om disse Atkinsproduktene - og barene som så mange av dere sverger til, skal skrive et innlegg om det til uka! Det blir nok en liten aha-opplevelse

, Jevnaker

Min egen lille online kokebok hvor alle oppskriftene er lavkarbo :) Har du spørsmål ang. ketolysekuren er det bare å sende melding. Jeg er godkjent ketolysekursleder så liker å tro at jeg kan svare på de fleste spørsmål rundt et ketogent kosthold :)

Norske blogger
hits