Biff med rotmos og brun-ish saus
Lenge leve butikker med 50% tilbud på kjøtt med kort holdbarhet! Jeg har ikke fryser og kjøleskapet mitt har sjeldent plass til noe som helst matrelatert så jeg går ofte en tur ned på butikken for å kjøpe dagens mat.
Idag hadde maxisenteret tilbud på biffbiter så da ble det en knakanes go'lunsj!
Du trenger:
- 100 g. biffbiter stekt i 1 ss meierismør
- Rotmos: 50 g. blomkål, 100 g. sellerirot, 2 ss setersmør, salt og pepper
- Saus: Stekesjy fra biffen, 1 ss meierismør, 1/2 dl fløte, 1 ts seterrømme, 1/2 dl vann, litt JBKM for tykkelse, salt, pepper + ønsket krydder
For å få ordentlig brun saus bruker man jo sånn sukkerkulør, det er i alle fall den eneste måten jeg vet om. Selvom det er utrolig små mengder så lar jeg bare være å bruke det. Sausen smaker jo like godt uten!
Totalt næringsinnhold:
Kalori: 770 g.
Karbohydrat: 6,1 g.
Fett: 70 g.
Protein: 27 g.