oktober 2011

Biff med rotmos og brun-ish saus

Lenge leve butikker med 50% tilbud p kjtt med kort holdbarhet! Jeg har ikke fryser og kjleskapet mitt har sjeldent plass til noe som helst matrelatert s jeg gr ofte en tur ned p butikken for kjpe dagens mat.

Idag hadde maxisenteret tilbud p biffbiter s da ble det en knakanes go'lunsj!

Du trenger:
- 100 g. biffbiter stekt i 1 ss meierismr
- Rotmos: 50 g. blomkl, 100 g. sellerirot, 2 ss setersmr, salt og pepper
- Saus: Stekesjy fra biffen, 1 ss meierismr, 1/2 dl flte, 1 ts seterrmme, 1/2 dl vann, litt JBKM for tykkelse, salt, pepper + nsket krydder

For f ordentlig brun saus bruker man jo snn sukkerkulr, det er i alle fall den eneste mten jeg vet om. Selvom det er utrolig sm mengder s lar jeg bare vre bruke det. Sausen smaker jo like godt uten!


Totalt nringsinnhold:
Kalori: 770 g.
Karbohydrat: 6,1 g.
Fett: 70 g.
Protein: 27 g.

Atkinsbarer - juks med nringsinnholdet!

Veldig mange av dere mailer meg og spr om jeg ikke kan skrive mer om hvilke type atkinsbarer jeg liker best, hvor jeg kjper de og hva slags priser det ligger p.

Svaret er s enkelt at jeg kjenner sola titter frem i hodet mitt av stolthet nr jeg sier: JEG RRER IKKE ATKINSBARER!

rsaken er ikke at de er laget av gift og guff og er farlige for allverdens mennesker, men jeg liker ikke sjokolade srlig godt og jeg har bare smakt de barene med sjokoladesmak s derfor ser jeg ikke poenget.

Men i alle fall s skrev jeg jo p sndag at jeg vil tro noen av dere fr en liten aha-opplevelse av det jeg har tenkt til si n. Det handler om nringsinnholdet p barene og forklarer egentlig hele rsaken til at noen fler at Atkinsbarer er partystoppere.

Som p bildet str det net. carb ---- p pakken og den ligger vel gjerne p rundt 1,5-4 g. pr. 100, det mange ikke vet er at dette ikke alltid er sant., de jukser rett og slett litt. Karbohydratene er regnet ut fra et gjennomsnitt og svaret legges ofte langt under gjennomsnittet. Grunnen til at de kan gjre det p den mten er at det er individuelt hvor mye karbohydrater kroppen tar opp fra barene. Med andre ord kan net. carb vre helt opp mot 10-15. g pr. 100 hvis kroppen din er mottakelig for ta de opp.


Jeg forstr ikke hvorfor noen giddere spise snne kunstige drittprodukter?
Hvorfor da ikke lage foreksempel hjemmelagede knekkebrd eller muslibarer? Eller bruke noen minutter ekstra om morningen p pakke med et mellommltid?

Grsdagens middag: lettsaltet torsk med grnnsaker og pesto

Nr jeg var p kurs i helgen fikk vi en utrolig god lunsj bestende av torsk, hakkede tomater, grnnsaker, linser og pesto. S nr jeg s at Maxisenteret hadde lettsaltet torsk p tilbud var det ikke tvil om hva jeg skulle ha til middag!

Klarte selvflgelig ikke gjennskape den s den s et snev av god ut i forhold til p hotellet, men smaken var kjempebra!

Du trenger:
- nsket mengde torsk, jeg brukte ca. 150 g.
- 50 g. squash
- 20 g. rd paprika
- 50 g. sjampinjong
- 1 stilk vrlk
- 3 ss hakkede tomater p boks
- 20 g. meierismr
- Pesto, salt og pepper
Kok opp vann, ha kjelen av platen, ha i fisken og la den st og trekke under lokk i ca. 25 minutter.
Mot slutten av fiskens trekketid kutter man opp grnnsakene og har de over i en steikeplate med meierismr. Jeg kokte squash og paprika i litt vann for seg frst, for liker ikke harde grnnsaker. Nr grnnsakene har stekt i 2-3 minutter har man over tomatene og pesto, jeg brukte ca. 1 ts. La dette st putre litt p lav varme og server sfort fisken er klar. Passer godt med fersk ruccollasalat til.


Hadde ogs smeltet smr over fisken, kjempegodt!

Totalt nringsinnhold:
Kalori: 508
Karbohydrat: 5,4 g.
Fett: 40 g.
Protein: 30 g.

Dag to p ketolysekurslederkurs!

N sitter vi her p SAS-hotellet p gardermoen klare for enda en dag med foredrag fra Dr. Torkil Andersen, mannen bak ketolysekuren.

Det er utrolig hvor mye man lrer p kurs, bde fra kursholderen og ikke minst fra andre kursdeltakere!

Som jeg har sagt fr er jeg litt som bambi p isen/bnder i byen nr det gjelder storby og kollektivtrafikk. S p vei til hotellet klarte jeg ikke skjnne hvordan man kjpte billett p flytoget, heldigvis syntes konduktrdama synn p meg s hun skrev en lapp jeg kunne gi nr jeg kom p gardermoen!


Vel fremme p flyplassen klarte jeg g meg bort to ganger fr jeg endelig fant hotellet kurset er p..

Igr lrte jeg noe veldig interessant om disse Atkinsproduktene - og barene som s mange av dere sverger til, skal skrive et innlegg om det til uka! Det blir nok en liten aha-opplevelse

, Jevnaker

Min egen lille online kokebok hvor alle oppskriftene er lavkarbo :) Har du sprsml ang. ketolysekuren er det bare sende melding. Jeg er godkjent ketolysekursleder s liker tro at jeg kan svare p de fleste sprsml rundt et ketogent kosthold :)

Norske blogger
hits