september 2011

Dagens middag: Ostegratinerte hvitløksreker!

Idag kjøpte jeg reker, dill og sitron og dro en tur hjem til mamma med frokost. Vi klarte ikke spise opp alt, enda begge spiste oss alt for mette.

Så da blir det en sinnsykt god middag på meg ikveld! Har laget det før, så tenkte å dele oppskrift og bilder fra sist jeg lagde det med dere.

Oppskrift
2 ss seterrømme/cream fresh
En god bunt finhakket fersk dill
1/2-1 finhakket fedd hvitløk
Ønsket mengde reker
ønsket mengde gulost til topping

Bland alt sammen i en ildfast form og topp med ost. Sett det inn i ovnen på maks varme, øverste hylle og ta de ut når osten er blitt gylden. Utrolig godt alene og enda bedre på ferskt hjemmelaget lavkarbobrød!
Dette er bare utrolig godt og bør prøves!

 

Lavkarbo-junkfoodmiddagen fra igår!

Igår hadde jeg store planer om å være hjemme hele kvelden, men som alle andre kvelder skjedde selvfølgelig ikke det. Så da måtte jeg til med kjapp middag, igjen.

Denne gangen ble det enkelt og greit en stor porsjon sellerirotfries med ketchup og pomfrikrydder. UTROLIG godt, mettende og kjapt og lage!

Oppskrift på sellerirotfries finner du her


Jeg er veldig usikker på det totale fettinnholdet for vet ikke hvor mye olje selleriroten trekker til seg under friteringen. Men, en kamerat fortalte meg at hvis man putter det som skal friteres i oljen før oljen blir varm så vil det trekke til seg mer olje totalt. Så jeg gjør alltid det for å få i meg nok fett pluss at jeg synes det smaker bedre da.

Det totale karbohydratinnholdet i dette måltidet er ca. 6 g. med ketchupen.

 

Dagens veldig sunne og veldig enkle lavkarbofrokost

Etter to uker med skikkelig møkkdårlig form føler jeg meg ENDELIG frisk igjen!
Somregel etter jeg har vært syk så får jeg for meg at jeg ikke spiser nok fisk og at det er en av grunnen til at jeg ble syk i utgangspunktet. SÅ til frokost de siste dagene har det blitt....wait for it....fisk!

Rimi hadde tilbud på røkelaks så da har det blitt det og eggerøre de siste dagene, selvom jeg egentlig ikke er noe videre stort fan av laks annet enn på grillen.

Etter at jeg så at Gordon Ramsey lagde eggerøre med cream fresh har jeg begynt å ha i seterrømme og det gjør at det smaker enda bedre!
Jeg bruker:
- 2 egg
- 1 ts seterrømme
- 1 ss fløte
- litt salt
- 1-2 ts tørket gressløk
- 1 ss meierismør til steking
- 3 skiver røkelaks

Og vips så er det frokost:

Totalt næringsinnhold:
Kalori: 450
Karbohydrat: 2,5 g.
Fett: 34 g.
Protein: 27 g.


Gårsdagens middag: Salsakjøttboller med fritert blomkål

Igår skulle jeg være med en kompis på kvelden så da blei det å lage kjapp middag. Det var faktisk inmari godt!

Man trenger:
- 100 g. blomkål i biter fritert i 2-3 dl. rapsolje. De er ferdige når de blir gyldne, la de stå å fritere mens du lager bollene
- 150 g. kyllingkjøttdeig
- 2 ss hot salsa eller first price hot tacosause
- 1 ts chillipaste
- 1 stilk vårløk
- 1 ss seterrømme
- Salt og pepper
- 1 ss meierismør til steking
Bland alle ingrediensene godt og ha de over i en stekepanne i passelig store biter, jeg brukte en ss for å få de ca. like store. Stek de på medium varme til de er gjennomstekte og gyldne på begge sider

Jeg hadde masse seterrømme ved sidenav og det var kjempegodt!

Totalt næringsinnhold:
Kalori: 750
Karbohydrat: 5,5 g.
Fett: 70 g.
Protein: 30 g.

Hjemmelagde lavkarboknekkerbrød

Til helgen skal mamma på en ukes jakttur med venninne sine så da fant vi ut at vi skulle lage litt knekkebrød hun kan ha med seg på tur. De holder seg fine i flere uker og for dem som liker knekkebrød er det jo genial turmat!

Oppskrift:
- 1 dl sesamfrø
- 1,5 dl linfrø
- 5 dl kruskakli
- 1/2 dl gresskarkjerner
- 2 ss malte paranøtter
- 1 ss fiberhusk
- 1/2 ts sukrinmelis
- 1 ts seltin salt
- 5 dl vann
Bland alle ingrediensene sammen og ha det over på to stekeplater dekket med bakepapir. Stekes i ovnen på 150 grader (varmluft) i 1 time. Vi stekte de 20 min av gangen og byttet plass på platene to ganger for å få alt jevnt og likt stekt.


Totalt næringsinnhold i hele oppskriften:
Kalori: 1670
Karbohydrat: 16,6 g.
Fett: 133 g.
Protein: 83 g.

Gårsdagens kjempegode lavkarbomiddag!

Igår kom ei god venninne på besøk til meg, jeg var noe redusert igår så det var godt å bli tvunget opp av sengen! Ellers hadde jeg vel fremdeles liggi å purka. Vi spiste i alle fall middag og så på friends with bennefits.
Hun har også et lavkarbokosthold, kjempeflott for min del for da slapp jeg å få dårlig samvittighet for den "merkelige" maten folk alltid blir servert hos meg!


Vi spiste kyllingburger med sellerirotfries

Her kan du se hvordan man lager sellerirotfries

Kyllingburgerne lagde jeg enkelt og greit med å blande i salt, pepper og 2 ss seterrømme i kjøttdeigen. Kuttet også opp en vårløk og hadde den i stekepanna sammen med rikelig med meierismør. Stekte burgerne på medium varme under lokk til de ble gjennomstekte.

Jeg hadde ketchup og setterrømme ved siden av, kjempegodt!

Totalt næringsinnhold på tallerknen:
Energi: 570
Karbohydrat: 5,4 g.
Fett: 46 g.
Protein: 37 g.

Ta en titt! :)

Jeg synes alltid det er morsomt å snoke når folk jeg følger skriver om andre blogger de leser (unntaket er kanskje rosabloggerne som skriver om brunkremen sin)

Så da tenker jeg at dere er av samme sorten! Derfor skal jeg vise dere en blogger jeg følger, Mari, en god venninne av meg. Hun har nettopp fått seg en ny blogg og jeg synes dere alle sammen skal ta turen innom her og lese!

Mari er også kjempeflink med makramè og hun har sin egen nettbutikk hvor hun selger det hun lager.

Til sommern skal jeg ha meg et sånt et:

Produktbilde
Love it

Dagens frokost, lunsj, middag og kveldsmat!

Nå er jeg på dag 3 av CampKilo Kickstart og herlighet jeg er så mett!
Forje gang jeg prøvde pulveret ble jeg helt utrolig sulten på kveldene mens denne gangen er det ikke noen ting i forhold. Så hvis du skal prøve KickStart anbefaler jeg deg virkelig å komme deg i ketose på egenhånd før du begynner på pulver. Da blir overgangen mye mildere!

Her er altså bilde av alle mine måltider:


Dette er CampKilo Kickstart med blåbær - og vaniljesmak, den smaker best synes jeg.

Jeg blander pulveret med 1 liter vann, de fleste bruker nok en del mindre men jeg sliter sånn med å få i meg nok væske og på den måten er jeg sikker på at jeg får i meg hvertfall 4 liter om dagen

 

Dagens omelett-ish-frokost og lunsj:

Idag kommer mamma, pappa og lillebror hjem så jeg er hos dem idag for å pakke sammen alle tingene mine og ta de med tilbake til meg.

Hjemme hos dem kan man bruke steikeovnen uten at det blir badstue i hele kåken, så idag ble det ovnsstekt omelett:
- 50 g. kjøttdeig
- 1 ss meierismør til steking
- 30-50 g. gulost
- 3 egg
- 1 ss seterrømme
- 4 cherrytomater
- Litt vårløk
- Salt og pepper

Stek kjøttdeig i meierismør, pisk egg, rømme, salt og pepper sammen og bland i kjøttdeigen og stekevæsken. Dekk til med ost og ha på vårløk og cherrytomater. Ha formen i ovnen på 180 grader med lokk i ca. 15-20 minutter avhengig av størrelsen på formen. Jeg tok av lokket de siste 5 minuttene for å få osten litt mer gylden.

Orket ca. halvparten av formen, klarte ikke spise opp alt på talerknen engang så det blir mellommåltid litt senere idag.Kcal: 740
Karbohydrat: 3,2 g.
Fett: 60 g.
Protein: 49 g.

Dagens fattigmannsfrokost:

Dagens frokost blei litt sånn fattigmannskost-preget. Sunnhetsmonsters beskrivelse av kjøleskapet mitt da hun var på besøk igår var "Der var det sprit, sprit, litt mer sprit ooog sprit" for jeg glemte jo selvfølgelig å ta med meg maten fra foreldra mine og ned til meg selv. Heldigvis var mamma og pappa i sverige for en stund siden og da kjøpte de med 3 kg ost til meg, så den var det mer igjen av!

Frokosten ble rett og slett:
- Gulost med smøreost


Så og si karbofrifrokost som virkelig mettet i mange timer. Jeg spiste klokka 10, nå er klokka 3 og nå skal jeg butikken for å kjøpe bakepapir så jeg kan lage lunsj.

Lenge leve metthetsfølelsen på lavkarbo!

Dagens lavkarbofrokost - og lunsj:

Som student med typ hybelkaniner og femtiøringer på bankkontoen er det ikke så veldig lett med kreativ lavkarbomat. Men heldigvis er enkle ting veldig godt de også!

Dagens frokost blei kjøttdeig med ost, rett og slett fordi det var det eneste jeg hadde i kjøleskapet hjemme.
- 150 g. kjøttdeig
- 30 g. ost
- meierismør til steking
- krydder og pesto

Kcal: 500
Karbohydrat: 0,1 g.
Fett: 40 g.
Protein: 35 g. 

Lunsjen ble mye bedre for da dro jeg hjem til foreldrene mine, jeg bor her litt nå mens de er på ferie i sverige. Var flink å handlet i helgen da jeg pantet flasker så her var det mat!

- 150 g. kyllingfilet
- 4 cherrytomater
- vårløk
- 1 ss seterrømme
- Kylling"marinade": 40 g. smeltet meierismør blandet med 1 ts tomatpurè, 1 ts pesto, pepper, chilli og paprika

Kcal: 550 
Karbohydrat: 3,4 g.
Fett: 42 g.
Protein: 40 g.

, Jevnaker

Min egen lille online kokebok hvor alle oppskriftene er lavkarbo :) Har du spørsmål ang. ketolysekuren er det bare å sende melding. Jeg er godkjent ketolysekursleder så liker å tro at jeg kan svare på de fleste spørsmål rundt et ketogent kosthold :)

Norske blogger
hits