mai 2011

Dagens middag: Ovnsbakt torsk med pesto og grønnsaker

VGnett har alltid sånne popup-anonser på forskjellige matoppskrifter. En eller annen gang hadde de torsk med pesto der og det har jeg alltid tenkt i ettertid at må prøves! Så siden ICA Maxi har 40% på alle sine findusprodukter denne uken hadde jeg faktisk råd til å kjøpe fisk!

Du trenger:
- 150-200 torskefilet
- 100 g. blomkål
- 100 g. brokoli
- 2 ts grønn pesto
- 1 dl buljong
- Salt og pepper
Ha torsk og grønnsaker i en ildfast form og hell over buljongen. Gni godt med pesto over torsken og ha alt inn i ovnen i 20 minutter på 200 grader.


Totalt næringsinnhold:
Energi: 205 Kcal
Karbohydrat: 4,5 g.
Fett: 1,3 g.
Protein: 42 g.

Det blei litt for stor porsjon for min del, men nå har jeg i alle fall frokost som kan varmes opp i mikroen imorgen..

Dagens middag: Junkfood made healthy

Nå har det seg sånn at jeg har lagt på meg en del denne våren, kjedelig men sånn går det iblant. Til helgen skal jeg på bursdag og da har jeg lyst til å bruke en superfin kjole jeg kjøpte i vinter. Problemet er bare at jeg ikke får puste med den på.

SÅ derfor kjører jeg PSMF kombinert med periodisk faste denne uken, i håp om å klare å puste i kjolen min til helgen. Må man så må man!

Biffsnadder med pomesfrites og bernaise er jo kjempegodt og skikkelig junkfood. Heldigvis går det ann å lage like god - om ikke bedre mat på en sunn måte.

Pepperbiff med sellerirotfries og ketchup, du trenger:
- 150 g. pepperbiff
- 150 g. sellerirot
- 1 ss idun ketchup uten tilsatt sukker

Skjær selleriroten i avlange biter og la det koke i vann i ca. 10 minutter. Ha de så over i en ildfast form, krydre etter smak og stek de i ovnen på 225 grader i 5-10 minutter.
Ha biffen i en plastpose og bank den lett med en kjevle eller liknende. Skjær den opp i strimler, krydre etter smak og stek på høy varme i litt vann til biffen er nok stekt.


Totalt næringsinnhold:
Energi: 199 kcal
Karbohydrat: 4,2 g.
Fett: 3 g.
Protein: 37 g.


I tiden fremover skal jeg forsøke et spennende kostholdskonsept, forteller mer om det i et senere innlegg, gled dere!

Hjemmelagd lavkarbokaramell

Jeg glemte jo helt å legge ut oppskriften på karamellene samtidig som jeg la ut karamellis-oppskriften. Men her kommer den i alle fall!

Du trenger:
- 3 dl fløte
- 1 dl sukrin
- 20 dråper vaniljeessens
- 2 ss meierismør

Smelt smøret og ha fløte og sukrin. Kok opp under konstant omrøring frem til det bllir en tykk brun røre (det går fort opp mot en time). Ha i vaniljedråpene, bland godt og hell karamellblandingen over på et bakepapir smurt med smør.

Totalt næringsinnhold i hele oppskriften:
Energi: 1310
Karbohydrat: 9 g.
Fett: 140 g.
Protein: 6,6 g.

Virkelig verdt å prøve! Har du tilgang til lavkarbosirup blir karamellen enda bedre med et par ss i blandingen.

Fire smakfulle lavkarbomiddager!

Nå har ting roet seg litt ned for min del og da er det tilbake på lavkarbomat. Jeg føler meg bare utrolig mye bedre når jeg ikke spiser karbohydrater. Angrer like mye hver gang jeg går over til høykarbomat så fra nå av blir det ketose eller eventuelt generell lavkarbo for min del!

Siden jeg straks begynner med BootyBuiling er det nok veldig fordelaktig å få mat-situasjonen under kontroll for å få best mulig resultater av treningen!

Så her kommer fire middager jeg har hatt de siste dagene, alle sammen kjempegode!

Middag 1: Pepperbiff med sellerirotfries og seterrømme
- 150 g. biff
- 150-200 g. sellerirotfries
- 2 ss seterrømme

Middag 2: Hot Wings med sellerirotfries
- 150 g. Hot Wings (Det er tilbud på Rimi denne uka)
- 150 g. sellerirotfries
-
1 ss Idun ketchup uten tilsatt sukker

Middag 3: Kjøttdeig med tomat og krydder
Enkelt, godt og veldig greit når man ikke er helt i matlagingshumør!
- 150 g. kjøttdeig
- 100 g. Landlord tomat på boks
- 1 ss olje
- 1 ts seterrømme
- Krydder etter ønske, jeg brukte: Oregano, salt, pepper, chilli, løk, hvitløk og urtekrydder

Middag 4: Kjempegod kosemat!
- 70 g gulost
- 3 skiver bacon
- 50 g. kjøttdeig av svin
- 1 ts Landlord tomatpurè
Legg et tynt lag ost i en ildfast form, gni over tomatpurèn og krydre etter ønske. Dekk til med et tynt lag ost. Stek bacon i en panne, del opp i biter og ha over osten. Lag små kjøttboller av kjøttdeigen og ønsket krydder, brun i panna og ha over i den ildfaste formen. Stekes i 5-10 minutter på 225 grader (til osten er smeltet og kjøttbollene er gjennomstekte)

Håper dere alle har en kjempefin mai-måned! Så må jeg bare si tusen takk for alle de koselige mailene jeg har fått den siste tiden! Tenk at så mange bryr seg om lille meg, det setter jeg virkelig pris på og lover å få svart dere alle sammen så fort jeg kan ♥

Jammen kom det et livstegn!

Beklager at jeg har vært fryktelig dårlig til å blogge den siste tiden. Har egentlig ikke noe god unnskyldning til hvorfor heller, det har bare vært mye annet som har opptatt tiden min.

Imorgen er det jo 17 mai og da er det jo viktig med litt gode kaker og is!
For min del blir det vanlig kaker og masse is for jeg har tatt meg litt pause fra ketose-livet. Men jeg kan jo likevel dele litt med dere da!

Suksessterte - oppskrift

Squash-muffins - oppskrift

 

Lavkarbo-bringebæris:
Du trenger:
- 150 gram bringebær
- 2 ss sukrinmelis
- 1/2 vaniljestang
- 1/2 ts JBK
Kok opp alle ingrediensene og mos bærene. Hell over i en sil så man får fjernet bærfrøene, avkjøl i vannbad

- 4 eggeplummer
- 3 ss sukrinmelis
- 1 vaniljestang
- 10 dråper vaniljeessens
- 5 dl kremfløte
Pisk egg, sukrin, vaniljestang og essens i en bolle og stivpisk krem i en annen bolle, bland de to og hell over i iskremmaskinen. Har du ikke maskin kan du ha isen i fryseren og røre om en gang hver halvtime/time 
Når iskremen er ferdig i maskinen heller man den over i en ny bolle og tilsetter bærsausen. Rør grovt rundt slik at sausen ikke blander seg helt med isen. Sett i frysen en stund og vips, fiks ferdig kjempegod is!

Energi: 2063
Karbohydrat: 19,44 g.
Fett: 209,03 g.
Protein: 22,89 g.


Lavkarbokaffe, whiskey og - karamellis med paranøtter og kanel:

- 2 korker whiskey

- 1 dl sterk kaffe
- 70 gram paranøtter
- 30 gram hjemmelaget karamell
- 2 ss sukrinmelis
- 1/2 ts JBK
Kutt paranøttene i passe store biter, jeg kuttet mine i fire. Ha alt i en kjele og kok opp til det blir en tykk masse, avkjøl i vannbad.

- 4 eggehviter
- 3 ss sukrinmelis
- 5 dl kremfløte
- 1 ts kanel
Stivpisk eggehvitte og sukrin i en bolle og krem og kanel i en annen, bland de to og ha de over i iskremmaskinen. Når iskremen er ferdig, ha den over i en annen bolle og bland inn kaffemassen og whiskeyen grovt. Ha i fryseren en stund og kos deg med en kjempegod "voksen-is"

Energi: 2356
Karbohydrat: 17,21 g.
Fett: 237,74 g.
Protein: 34,31 g.

 

♥Ønsker alle en kjempefin 17 mai feiring!♥

Drinktips for deg på lavkarbo: Sure Sivert!

Under blåuka da jeg startet på BI lærte jeg hva Sure Sivert er, Drammensdrinken!

Den er utrolig god og en slager hver gang vi er ute, uten at jeg skal skryte på meg at det er så alt for ofte.
Siden det er så SVINDYRT med drinker på byen kjører vi på å lager selv fra nå av. Siden Sure Sivert er helt latterlig god tenkte jeg å dele oppskriften med alle dere som kanskje ikke har prøvd dere på Drammensdrinken ennå.

For å lage Sure Sivert trenger du:
2 cl vodka
2 cl Pisang
2 cl Sour mix (vi brukte saft fra lime blandet med litt sukrin eller flytende søtning)
1 cl kremtopp
Sprite zero
Ha alle ingrediensene untatt Sprite i en shaker med is. Shake godt, ha alt over i et stort glass med is og topp med Sprite. Det skal ligge et lag med skum på toppen. Orginaloppskriften fant jeg her

http://bloggfiler.no/charlotte1987.blogg.no/images/430486-9-1270134639062.jpg(Bildet er lånt fra Charlottes blogg)

Med den forutsetning at man bruker vodka uten karbohydrater, har Sure Sivert et karbohydratinnhold på ca. 7 gram pr. drink, så denne kan man tillate seg å lage uten å ødelegge dietten. Har man et lavkarbokosthold behøver man ikke mer enn èn drink før man er i slaget uansett!

Har du smakt Sure Sivert før?

, Jevnaker

Min egen lille online kokebok hvor alle oppskriftene er lavkarbo :) Har du spørsmål ang. ketolysekuren er det bare å sende melding. Jeg er godkjent ketolysekursleder så liker å tro at jeg kan svare på de fleste spørsmål rundt et ketogent kosthold :)

Norske blogger
hits