mai 2011

Dagens middag: Ovnsbakt torsk med pesto og grnnsaker

VGnett har alltid snne popup-anonser p forskjellige matoppskrifter. En eller annen gang hadde de torsk med pesto der og det har jeg alltid tenkt i ettertid at m prves! S siden ICA Maxi har 40% p alle sine findusprodukter denne uken hadde jeg faktisk rd til kjpe fisk!

Du trenger:
- 150-200 torskefilet
- 100 g. blomkl
- 100 g. brokoli
- 2 ts grnn pesto
- 1 dl buljong
- Salt og pepper
Ha torsk og grnnsaker i en ildfast form og hell over buljongen. Gni godt med pesto over torsken og ha alt inn i ovnen i 20 minutter p 200 grader.


Totalt nringsinnhold:
Energi: 205 Kcal
Karbohydrat: 4,5 g.
Fett: 1,3 g.
Protein: 42 g.

Det blei litt for stor porsjon for min del, men n har jeg i alle fall frokost som kan varmes opp i mikroen imorgen..

Dagens middag: Junkfood made healthy

N har det seg snn at jeg har lagt p meg en del denne vren, kjedelig men snn gr det iblant. Til helgen skal jeg p bursdag og da har jeg lyst til bruke en superfin kjole jeg kjpte i vinter. Problemet er bare at jeg ikke fr puste med den p.

S derfor kjrer jeg PSMF kombinert med periodisk faste denne uken, i hp om klare puste i kjolen min til helgen. M man s m man!

Biffsnadder med pomesfrites og bernaise er jo kjempegodt og skikkelig junkfood. Heldigvis gr det ann lage like god - om ikke bedre mat p en sunn mte.

Pepperbiff med sellerirotfries og ketchup, du trenger:
- 150 g. pepperbiff
- 150 g. sellerirot
- 1 ss idun ketchup uten tilsatt sukker

Skjr selleriroten i avlange biter og la det koke i vann i ca. 10 minutter. Ha de s over i en ildfast form, krydre etter smak og stek de i ovnen p 225 grader i 5-10 minutter.
Ha biffen i en plastpose og bank den lett med en kjevle eller liknende. Skjr den opp i strimler, krydre etter smak og stek p hy varme i litt vann til biffen er nok stekt.


Totalt nringsinnhold:
Energi: 199 kcal
Karbohydrat: 4,2 g.
Fett: 3 g.
Protein: 37 g.


I tiden fremover skal jeg forske et spennende kostholdskonsept, forteller mer om det i et senere innlegg, gled dere!

Hjemmelagd lavkarbokaramell

Jeg glemte jo helt legge ut oppskriften p karamellene samtidig som jeg la ut karamellis-oppskriften. Men her kommer den i alle fall!

Du trenger:
- 3 dl flte
- 1 dl sukrin
- 20 drper vaniljeessens
- 2 ss meierismr

Smelt smret og ha flte og sukrin. Kok opp under konstant omrring frem til det bllir en tykk brun rre (det gr fort opp mot en time). Ha i vaniljedrpene, bland godt og hell karamellblandingen over p et bakepapir smurt med smr.

Totalt nringsinnhold i hele oppskriften:
Energi: 1310
Karbohydrat: 9 g.
Fett: 140 g.
Protein: 6,6 g.

Virkelig verdt prve! Har du tilgang til lavkarbosirup blir karamellen enda bedre med et par ss i blandingen.

Fire smakfulle lavkarbomiddager!

N har ting roet seg litt ned for min del og da er det tilbake p lavkarbomat. Jeg fler meg bare utrolig mye bedre nr jeg ikke spiser karbohydrater. Angrer like mye hver gang jeg gr over til hykarbomat s fra n av blir det ketose eller eventuelt generell lavkarbo for min del!

Siden jeg straks begynner med BootyBuiling er det nok veldig fordelaktig f mat-situasjonen under kontroll for f best mulig resultater av treningen!

S her kommer fire middager jeg har hatt de siste dagene, alle sammen kjempegode!

Middag 1: Pepperbiff med sellerirotfries og seterrmme
- 150 g. biff
- 150-200 g. sellerirotfries
- 2 ss seterrmme

Middag 2: Hot Wings med sellerirotfries
- 150 g. Hot Wings (Det er tilbud p Rimi denne uka)
- 150 g. sellerirotfries
-
1 ss Idun ketchup uten tilsatt sukker

Middag 3: Kjttdeig med tomat og krydder
Enkelt, godt og veldig greit nr man ikke er helt i matlagingshumr!
- 150 g. kjttdeig
- 100 g. Landlord tomat p boks
- 1 ss olje
- 1 ts seterrmme
- Krydder etter nske, jeg brukte: Oregano, salt, pepper, chilli, lk, hvitlk og urtekrydder

Middag 4: Kjempegod kosemat!
- 70 g gulost
- 3 skiver bacon
- 50 g. kjttdeig av svin
- 1 ts Landlord tomatpur
Legg et tynt lag ost i en ildfast form, gni over tomatpurn og krydre etter nske. Dekk til med et tynt lag ost. Stek bacon i en panne, del opp i biter og ha over osten. Lag sm kjttboller av kjttdeigen og nsket krydder, brun i panna og ha over i den ildfaste formen. Stekes i 5-10 minutter p 225 grader (til osten er smeltet og kjttbollene er gjennomstekte)

Hper dere alle har en kjempefin mai-mned! S m jeg bare si tusen takk for alle de koselige mailene jeg har ftt den siste tiden! Tenk at s mange bryr seg om lille meg, det setter jeg virkelig pris p og lover f svart dere alle sammen s fort jeg kan ♥

Jammen kom det et livstegn!

Beklager at jeg har vrt fryktelig drlig til blogge den siste tiden. Har egentlig ikke noe god unnskyldning til hvorfor heller, det har bare vrt mye annet som har opptatt tiden min.

Imorgen er det jo 17 mai og da er det jo viktig med litt gode kaker og is!
For min del blir det vanlig kaker og masse is for jeg har tatt meg litt pause fra ketose-livet. Men jeg kan jo likevel dele litt med dere da!

Suksessterte - oppskrift

Squash-muffins - oppskrift

Lavkarbo-bringebris:
Du trenger:
- 150 gram bringebr
- 2 ss sukrinmelis
- 1/2 vaniljestang
- 1/2 ts JBK
Kok opp alle ingrediensene og mos brene. Hell over i en sil s man fr fjernet brfrene, avkjl i vannbad

- 4 eggeplummer
- 3 ss sukrinmelis
- 1 vaniljestang
- 10 drper vaniljeessens
- 5 dl kremflte
Pisk egg, sukrin, vaniljestang og essens i en bolle og stivpisk krem i en annen bolle, bland de to og hell over i iskremmaskinen. Har du ikke maskin kan du ha isen i fryseren og rre om en gang hver halvtime/time
Nr iskremen er ferdig i maskinen heller man den over i en ny bolle og tilsetter brsausen. Rr grovt rundt slik at sausen ikke blander seg helt med isen. Sett i frysen en stund og vips, fiks ferdig kjempegod is!

Energi: 2063
Karbohydrat: 19,44 g.
Fett: 209,03 g.
Protein: 22,89 g.


Lavkarbokaffe, whiskey og - karamellis med parantter og kanel:

- 2 korker whiskey

- 1 dl sterk kaffe
- 70 gram parantter
- 30 gram hjemmelaget karamell
- 2 ss sukrinmelis
- 1/2 ts JBK
Kutt paranttene i passe store biter, jeg kuttet mine i fire. Ha alt i en kjele og kok opp til det blir en tykk masse, avkjl i vannbad.

- 4 eggehviter
- 3 ss sukrinmelis
- 5 dl kremflte
- 1 ts kanel
Stivpisk eggehvitte og sukrin i en bolle og krem og kanel i en annen, bland de to og ha de over i iskremmaskinen. Nr iskremen er ferdig, ha den over i en annen bolle og bland inn kaffemassen og whiskeyen grovt. Ha i fryseren en stund og kos deg med en kjempegod "voksen-is"

Energi: 2356
Karbohydrat: 17,21 g.
Fett: 237,74 g.
Protein: 34,31 g.

♥nsker alle en kjempefin 17 mai feiring!♥

Drinktips for deg p lavkarbo: Sure Sivert!

Under bluka da jeg startet p BI lrte jeg hva Sure Sivert er, Drammensdrinken!

Den er utrolig god og en slager hver gang vi er ute, uten at jeg skal skryte p meg at det er s alt for ofte.
Siden det er s SVINDYRT med drinker p byen kjrer vi p lager selv fra n av. Siden Sure Sivert er helt latterlig god tenkte jeg dele oppskriften med alle dere som kanskje ikke har prvd dere p Drammensdrinken enn.

For lage Sure Sivert trenger du:
2 cl vodka
2 cl Pisang
2 cl Sour mix (vi brukte saft fra lime blandet med litt sukrin eller flytende stning)
1 cl kremtopp
Sprite zero
Ha alle ingrediensene untatt Sprite i en shaker med is. Shake godt, ha alt over i et stort glass med is og topp med Sprite. Det skal ligge et lag med skum p toppen. Orginaloppskriften fant jeg her

http://bloggfiler.no/charlotte1987.blogg.no/images/430486-9-1270134639062.jpg(Bildet er lnt fra Charlottes blogg)

Med den forutsetning at man bruker vodka uten karbohydrater, har Sure Sivert et karbohydratinnhold p ca. 7 gram pr. drink, s denne kan man tillate seg lage uten delegge dietten. Har man et lavkarbokosthold behver man ikke mer enn n drink fr man er i slaget uansett!

Har du smakt Sure Sivert fr?

, Jevnaker

Min egen lille online kokebok hvor alle oppskriftene er lavkarbo :) Har du sprsml ang. ketolysekuren er det bare sende melding. Jeg er godkjent ketolysekursleder s liker tro at jeg kan svare p de fleste sprsml rundt et ketogent kosthold :)

Norske blogger
hits