januar 2013

Dagens supergode middag og kveldsmat :)

Daniel og jeg er kjempeflinke for tiden! Vi lager matplan uke for uke for å spare penger. Idag var det wok med strimlet svinekjøtt som sto for tur. Kostet ca. 40 kr :)

Siden Rimi hadde tilbud på wok for litt siden kjøpte vi ferdigposer. Pelte bare ut alle gulrøttene og ga de til Daniel også puttet jeg oppi litt sopp og paprika på min tallerken. Kjempegodt og enkelt!

Til kveldsmat ble det rester av hjemmelagde kyllingnuggets og salat. Oppskrift kommer senere :)

Tenkte det var like greit å blogge litt siden jeg ikke får sove uansett.. :)

Har foresten laga lavkarbokarameller! De ble utrolig gode! Oppskrift på de kommer også helt plutselig hvis jeg husker det..

Vafler <3

Oppskrift:
1-1,5 dl mandelmelk
3 ss seterrømme
3 egg
2 ss fiberhusk
1 ss taggatelle
1/2 ts vaniljepulver
Litt malt kardemomme/kanel

Pisk egg og rømme glatt, bland i mandelmelk og rør godt. Ha i resten av ingrediensene, rør godt og la stå i 10 min. Stekes i vafelhjern.

Kalorier: 717
Karbohydrater: 5,3
Protein: 33,7
Fett: 63,3

Jeg fikk seks vafler ut av røra.

Oppskriften på blokken under vaflene er en annen enn jeg brukte for vi hadde ikke Philadelphiaost.

Namnam :)

Har ikke ork til å skrive her så ofte, men her kommer i alle fall et par-tre lavkarboting.

Bakte lyse knekkebrød for mamma og pappa. Byttet ut sesamfrø med linfrø for å få mindre karbohydrater. Også hadde jeg en liten tilskuer som lurte fælt på hva jeg drev med.. :)

Kjøpte bacon på tilbud på price club,6 kr for 250 gr. Så da ble det baconomelett til lunsj og frokost dagen etter.

Nå sitter jeg å ser etter ny leilighet til oss. Er ikke lett å finne noe fint som vi faktisk har råd til å leie! Her vi bor nå er det alltid kaldt så det hjelper med en stor kopp kaffelatte med eggemelk :)

Kommer straks oppskrift på både vafler, kjøttrullade, noe godt jeg ikke helt vet hva heter og kjempegode hvitløksreker..

Blomkålpletter

Oppskriften på denne fant jeg på LCHF-bloggen. Jeg fulgte den ikke helt slavisk men resultatet ble kjempebra alikevel.

Oppskrift: 
1 blomkålhode  
1/2 vårløk
1/2 dl fløte
50 gr. smør
1-2 dl revet gulost
4 eggehviter
salt, pepper og annet krydder etter ønske

Kutt opp blomkål og vårløk. Ha det i en bolle som tåler mikrobølgeovn, sammen med smør og fløte.. Kjør det i mikroen på full guffe i fem minutter.



Ha osten og krydder over i bollen. Mos det sammen med stavmikser. Ikke mos blomkålen til en puré, det blir bedre med litt "blomkålbiter". Jeg moste min litt for mye.

'

Visp eggehvitene til den er helt stiv. Tilsett 1/3 av eggehviten inn i blomkålblandingen og rør godt. Vend resten av eggehvitene forsiktig inn i blomkålen.
 Bruk en skje og legg små topper av blomkålblanding på smurt bakepapir på en stekeplate.
 La steke i ovnen på 180 grader i ca. 20 minutter, eller til de er gyldne og faste. Jeg fikk to brett og stekte begge samtidig i en ikke-varmlufts-ovn, nestegang tar jeg ett og ett brett. 



Sånn her ser de ut ferdige:



Nestegang skal jeg prøve å steke de som pannekaker steikepanna og se om det går ann å lage enchiladas ut av det! 

Totalt næringsinnhold: 
Kalori: 833
Karbohydrat: 11,6
Protein: 33,5
Fett: 70,61

 

Hjemmelaget mandelmelk

Fremgangsmåten på denne fant jeg på et forum for melkeallergikere.

Du trenger:
Mandler og vann


Legg mandlene i kokende vann et par min og skåld de. Tørk mandlene godt og ha de over i en nøttekvern. Mamma gjorde noe veldig genialt for å ikke grise! Hun tok en plastpose rundt åpningen på kverna og festet den godt med en matstrikk. Jeg gjorde det samme igår, funket kjempebra! 
Ha nøttemassen over i en smoothiemaskin sammen med vann (prøv deg frem med mengden) og kjør til det ser ut som melk, rett og slett. Jeg hadde litt for mye nøttemasse i av gangen, noe som resulterte i at maskinen min nesten tok fyr. Så ta litt og litt av gangen!


 Ha mandelmassen over i en sikt og la melken renne av



 Ha mandelmassen over på en stekeplate med bakepapir, bre den utover og tørk den i ovnen i hundre og ørtogførti-timer til den er tørr. Så har man mandelmel i samme slengen!

Mandelmelet mitt står fremdeles og tørker i ovnen. Det har stått i hvertfall 7 timer nå og det begynner å hjelpe på!

Ut av denne blandingen fikk jeg akkurat 8 dl mandelmelk. Jeg brukte ca. en halvkilo mandler



Nå vet jeg ikke hvordan man regner ut næringsinnholdsfordelingen i dette. Men totalt i både melken og melet er det:

Kalori: 3145
Karbohydrat: 34,5
Protein: 105,5
Fett: 279

Merkelig men god middag: kjøttzza

Oppskriften på denne fikk jeg av venninna mi, Thea.
Hun fant den på en eller annen lavkarboblogg.

KJØTZZA:
Bunn:
2 pakker kjøttdeig
3 egg
Det du ønsker av krydder (jeg brukte: salt, pepper, hvitløk, chilli, jallapenos, gressløk og oregano

 Fyll:
1 pakke smårettskjøtt
1/2 paprika
5-10 sopp
4 vårløk
1 ss tomatpurè
Rikelig med ost
 
Fremgangsmåte:
- Bland kjøttdeig, egg og krydder, spre det ut over en stekeplate med bakepapir og stek i 10 min på 225 grader (kjøttdeigen krymper litt i ovnen)



- Ha på fyll og ost og sett alt tilbake i ovnen i ca. 10 min til, fortsatt på 225 grader. 


- Serveres med en gang, gjerne med en klatt seterrømme og litt frisk salat

 

Næringsinnhold:
Kalori: 2254
Karbohydrat: 6,3 
Protein: 244,6
Fett: 138,5 

Kjempegode lyse -og mørke lavkarboknekkebrød!

Siden det straks er ett år siden sist jeg postet noe her tenkte jeg at det kanskje var på tide å tørke støvet av gamle vaner og gi denne bloggingen en sjanse til.
Det ga meg jo så mye sist jeg gjorde det! 

For tiden sliter jeg veldig med nyrebekkenbetennelse og etter fem(!!) misslykkede antibiotikakurer fikk jeg en åpenbaring: Kanskje lavkarboen kan gjøre meg frisk! 
So here goes!

Første bud er jo å lage funksjonell mat man kan ha tilgjengelig og da er jo knekkebrød helt fantastisk!

Lyse knekkebrød:
2,5 dl ristede sesamfrø
2 dl malte mandler. Jeg fjerna "skinnet" på de før jeg malte de
3-4 eggehviter
ca. 50 gr. revet gulost.
1 ss fiberhusk
1 ts olje

Fremgangsmåte:
- Ha mandlene og vann i en kjele, kok opp, fjern "skinnet" og mal de. 
- Bland eggehviter og ost med en stavmikser til du får en jevn røre
- Rist sesamfrøene lett
- Bland alt sammen til en røre og spre det ut over 1-2 stekebrett dekket med bakepapir smurt med litt olje. Jeg bruker slikkepott til å spre det utover med
- Rill opp ønsket størrelse på knekkebrødene med en pizzakutter, jeg fikk 32 stk på denne røren.
- Stek midt i ovnen på 160 grader i ca. 40 min (ikke varmluft).
- Knekkebrødene er ferdige når de får en litt gylden overfalte
 

Næringsinnhold:Næringsinnhold pr. knekkebrød (32 stk)
Kalori: 3353104,7
Karbohydrat: 26,80,8
Protein: 148,84,65
Fett:  290,5 9,1

 
Mørke knekkebrød:
1 dl sesamfrø
1 dl linfrø
2,5 dl kruskakli
3 dl solsikkekjerner
0,5 dl gresskarkjerner
2 ss  fiberhusk
1/2 ts salt
1 ts sukrinmelis 

Fremgangsmåte:
- Bland alle ingrediensene og ha de over på to stekebrett dekket med bakepapir
- Rill opp ønsket størrelse på knekkebrødene
- Stek ett og ett brett midt i ovnen på 160 grader i en time. Har du varmluft kan du steke begge samtidig men pass på å bytte plass på de et par ganger under steking

Næringsinnhold:Næringsinnhold pr knekkebrød (32):
Kalori: 276473,87
Karbohydrat: 36,81,1
Protein: 114,93,5
Fett:220,9 6,9

 Slik ble resultatet: 



Jeg syns faktisk de lyse smakte best. Oppbevarer de mørke i en boks på benken og de lyse i en boks i kjøleskapet. 


, Jevnaker

Min egen lille online kokebok hvor alle oppskriftene er lavkarbo :) Har du spørsmål ang. ketolysekuren er det bare å sende melding. Jeg er godkjent ketolysekursleder så liker å tro at jeg kan svare på de fleste spørsmål rundt et ketogent kosthold :)

Norske blogger
hits