januar 2012

Kjempegod ostegratinert grønnsaksform!

Som jeg skrev så skulle jeg og Mali lage noe spennende! Det gjorde vi også, men så har ikke jeg vært på pcen siden jeg skrev det forje innlegget. Så da kommer den spennende middagsretten vår nå.

Hesten til Espen vant foresten, så nå er han og kjæresten stolte og 16.000,- rikere. Gratulerer!

Grønnsaksform:
1 pose med blomkål og brokkoli
1 pakke kyllingkjøttdeig
4 egg
1-1,5 dl fløte
ønsket mengde ost (vi tok masse)
1 ss smør til å smøre den ildfaste formen
1 hakket vårløk
Salt, pepper og timian til krydring

Kok blomkål og brokkoli og steik kjøttdeigen. Bland egg, fløte, ost og krydder i en bolle. Ha grønnsakene og kjøttdeigen over i en ildfast form og hell over eggeblandingen. Ha litt ost på toppen og stek i 20 minutter på 175 grader.


Vi hadde seterrømme og ketchup til maten, det var kjempegodt og utrolig mettende! Absolutt ikke siste gang vi lager denne.

Man tar det man har - lunsj:

Idag skulle jeg så fint lage med meg en ordentlig god lunsj på jobb! I bilen på vei til jobb kom jeg på at jeg hadde helt glemt å ta med meg mat i det heletatt..

Heldigvis er det mat på jobben, så da ble det litt alternativlunsj.

Så hvis du står der skrubbsulten og er på nippet til å spise noe med masse karbohydrater. Ta heller en titt på pålegget du har tilgjengelig, det er nok mye der som er lavkarbovennlig!


Ost, philadelfiaost, agurk, dansk salami og leverpostei. Ble ikke akkurat stappmett men har ikke lyst til å spise mine egne fingre lengre så det er et skritt i rett retning!

Etter jobb skal jeg bort til min kjære Mali og spise middag! Hvis vi husker å ta bilde så kommer det noe spennende på bloggen litt senere. Ikveld skal vi på travebanen og se på hesten til Espen konkurrere.. aldri vært med på sånt før jeg så det blir moro.

Lavkarbo-søndagslunsj:

Dette hadde jeg aldri smakt før og den første biten smakte skikkelig lite godt. Men så ble det godt like vel!

Gravlaks på omelett med sennepssaus:

Næringsinnholdet her er jeg litt usikker på med tanke på sennepssausen for den sto det ikke noe oversikt på. Men dersom man lager sin egen saus er dette et fullverdig ketogent måltid. Tar man et par salatblader ved siden av blir det enda bedre :)

, Jevnaker

Min egen lille online kokebok hvor alle oppskriftene er lavkarbo :) Har du spørsmål ang. ketolysekuren er det bare å sende melding. Jeg er godkjent ketolysekursleder så liker å tro at jeg kan svare på de fleste spørsmål rundt et ketogent kosthold :)

Norske blogger
hits