Lunsj

Man tar det man har - lunsj:

Idag skulle jeg så fint lage med meg en ordentlig god lunsj på jobb! I bilen på vei til jobb kom jeg på at jeg hadde helt glemt å ta med meg mat i det heletatt..

Heldigvis er det mat på jobben, så da ble det litt alternativlunsj.

Så hvis du står der skrubbsulten og er på nippet til å spise noe med masse karbohydrater. Ta heller en titt på pålegget du har tilgjengelig, det er nok mye der som er lavkarbovennlig!


Ost, philadelfiaost, agurk, dansk salami og leverpostei. Ble ikke akkurat stappmett men har ikke lyst til å spise mine egne fingre lengre så det er et skritt i rett retning!

Etter jobb skal jeg bort til min kjære Mali og spise middag! Hvis vi husker å ta bilde så kommer det noe spennende på bloggen litt senere. Ikveld skal vi på travebanen og se på hesten til Espen konkurrere.. aldri vært med på sånt før jeg så det blir moro.

Lavkarbo-søndagslunsj:

Dette hadde jeg aldri smakt før og den første biten smakte skikkelig lite godt. Men så ble det godt like vel!

Gravlaks på omelett med sennepssaus:

Næringsinnholdet her er jeg litt usikker på med tanke på sennepssausen for den sto det ikke noe oversikt på. Men dersom man lager sin egen saus er dette et fullverdig ketogent måltid. Tar man et par salatblader ved siden av blir det enda bedre :)

Biff med rotmos og brun-ish saus

Lenge leve butikker med 50% tilbud på kjøtt med kort holdbarhet! Jeg har ikke fryser og kjøleskapet mitt har sjeldent plass til noe som helst matrelatert så jeg går ofte en tur ned på butikken for å kjøpe dagens mat.

Idag hadde maxisenteret tilbud på biffbiter så da ble det en knakanes go'lunsj!

Du trenger:
- 100 g. biffbiter stekt i 1 ss meierismør
- Rotmos: 50 g. blomkål, 100 g. sellerirot, 2 ss setersmør, salt og pepper
- Saus: Stekesjy fra biffen, 1 ss meierismør, 1/2 dl fløte, 1 ts seterrømme, 1/2 dl vann, litt JBKM for tykkelse, salt, pepper + ønsket krydder

For å få ordentlig brun saus bruker man jo sånn sukkerkulør, det er i alle fall den eneste måten jeg vet om. Selvom det er utrolig små mengder så lar jeg bare være å bruke det. Sausen smaker jo like godt uten!


Totalt næringsinnhold:
Kalori: 770 g.
Karbohydrat: 6,1 g.
Fett: 70 g.
Protein: 27 g.

Hjemmelagde lavkarboknekkerbrød

Til helgen skal mamma på en ukes jakttur med venninne sine så da fant vi ut at vi skulle lage litt knekkebrød hun kan ha med seg på tur. De holder seg fine i flere uker og for dem som liker knekkebrød er det jo genial turmat!

Oppskrift:
- 1 dl sesamfrø
- 1,5 dl linfrø
- 5 dl kruskakli
- 1/2 dl gresskarkjerner
- 2 ss malte paranøtter
- 1 ss fiberhusk
- 1/2 ts sukrinmelis
- 1 ts seltin salt
- 5 dl vann
Bland alle ingrediensene sammen og ha det over på to stekeplater dekket med bakepapir. Stekes i ovnen på 150 grader (varmluft) i 1 time. Vi stekte de 20 min av gangen og byttet plass på platene to ganger for å få alt jevnt og likt stekt.


Totalt næringsinnhold i hele oppskriften:
Kalori: 1670
Karbohydrat: 16,6 g.
Fett: 133 g.
Protein: 83 g.

Dagens omelett-ish-frokost og lunsj:

Idag kommer mamma, pappa og lillebror hjem så jeg er hos dem idag for å pakke sammen alle tingene mine og ta de med tilbake til meg.

Hjemme hos dem kan man bruke steikeovnen uten at det blir badstue i hele kåken, så idag ble det ovnsstekt omelett:
- 50 g. kjøttdeig
- 1 ss meierismør til steking
- 30-50 g. gulost
- 3 egg
- 1 ss seterrømme
- 4 cherrytomater
- Litt vårløk
- Salt og pepper

Stek kjøttdeig i meierismør, pisk egg, rømme, salt og pepper sammen og bland i kjøttdeigen og stekevæsken. Dekk til med ost og ha på vårløk og cherrytomater. Ha formen i ovnen på 180 grader med lokk i ca. 15-20 minutter avhengig av størrelsen på formen. Jeg tok av lokket de siste 5 minuttene for å få osten litt mer gylden.

Orket ca. halvparten av formen, klarte ikke spise opp alt på talerknen engang så det blir mellommåltid litt senere idag.



Kcal: 740
Karbohydrat: 3,2 g.
Fett: 60 g.
Protein: 49 g.

Dagens lavkarbofrokost - og lunsj:

Som student med typ hybelkaniner og femtiøringer på bankkontoen er det ikke så veldig lett med kreativ lavkarbomat. Men heldigvis er enkle ting veldig godt de også!

Dagens frokost blei kjøttdeig med ost, rett og slett fordi det var det eneste jeg hadde i kjøleskapet hjemme.
- 150 g. kjøttdeig
- 30 g. ost
- meierismør til steking
- krydder og pesto

Kcal: 500
Karbohydrat: 0,1 g.
Fett: 40 g.
Protein: 35 g. 

Lunsjen ble mye bedre for da dro jeg hjem til foreldrene mine, jeg bor her litt nå mens de er på ferie i sverige. Var flink å handlet i helgen da jeg pantet flasker så her var det mat!

- 150 g. kyllingfilet
- 4 cherrytomater
- vårløk
- 1 ss seterrømme
- Kylling"marinade": 40 g. smeltet meierismør blandet med 1 ts tomatpurè, 1 ts pesto, pepper, chilli og paprika

Kcal: 550 
Karbohydrat: 3,4 g.
Fett: 42 g.
Protein: 40 g.

Dagens lunsj: kyllingfilet med "pesto-ostelokk"

Det er kjempedeilig å være tilbake på lavkarbo igjen, selvom det er utrolig slitsomt med den uendelig mengden tisseturer man har de første dagene..

Idag blei det kylling til frokost-lunsj og det smakte nam!

Du trenger:
- 150 g. kyllingfilet skåret i tre tynne skiver
- Meierismør til steking
- Cherrytomater
- Vårløk
- Gulost
- Pesto
- Krydder etter ønske

Start med å brun kyllingen i masse smør, den trenger ikke gjennomstekes.

Ha kyllingen over i en ildfastform, dekk med ost og gni inn pesto. Legg vårløk og cherrytomater på toppen

Stekes i ovnen i ca 5-10 min på 200 grader

Kjempegodt!

Kcal: 470
Karbohydrat: 2,4 g.
Fett: 27 g.
Protein: 53 g.

Tips til enkel - lavkarbovennlig nistemat:

Denne oppskriften har jeg jo lagt ut typ 10.000 ganger før. Jeg bruker basisoppskriften til alt fra pizzabunner til rullekaker og brødskiveerstatning, den er rett og slett genial!





Dagens lunjtips: sellerirotfries

Nå skal jeg straks på skolen å ha eksamen og det sies jo at uten mat og drikke duger helten ikke. Så mat må man ha!

Det var mamma som fortalte meg at det gikk ann å lage "pomfri" av sellerirot så det måtte jo prøves!

Du trenger:
1/2 sellerirot
3 dl olje
Ketchup

Fjern skallet på roten og kutt den opp i strimler. Varm opp oljen i en kjele med lokk og ha strimlene forsiktig i.

La det stå å koke på høy varme i ca. 10 minutter til strimlene får en gylden overflate.


Nå vet ikke jeg hvor mye av oljen som trekker inn i selleriroten så å regne ut næringsinnholdet får jeg faktisk ikke helt til. Karbohydratinnholdet uten ketchup er i alle fall ca. 3-5 g. for jeg brukte rundt 100-150 g. av rota.

Det var kjempegodt og smakte nesten som vanlig pomes fries!

Kjempegodt lunsjtips!

Har man fått seg grill så må grillen brukes! Dette kan selvfølgelig også lages i vanlig ovn.

Du trenger:
-  50 g. squash
- 100 g. kjøttdeig
- 50 g. ost
- 3 skiver rød paprika
- 5 sopp
- 2 skiver løk
- 2 ts Landlord tomatpurè
- Meierismør
- Krydder: chillipulver, salt, pepper, hvitløkspulver, kayennepepper, oregano, løkpulver, kanel, ingefær og viltkrydder)

1. Skær squash i tynne skiver og strø litt salt over.
2. Bland 1 ts tomatpurè og div. krydder i kjøttdeigen, lag små boller og brun i panne med meierismør
3. Finhakk grønnsakene og stek de i en blanding av vann, smør, tomatpurè og krydder
4. Legg lagvis squash, ost, kjøttboller og grønnsaker på sølvfolie og topp med ost.
5. Stek på grillen i ca 10 min, til osten er smeltet.

Totalt næringsinnhold:
Energi: 500 kcal
Karbohydrat: 5 g.
Fett: 40 g.
Protein: 35 g.



 

Kylling i baconsaus

Kylling og bacon passer veldig bra sammen. Jeg liker for det meste bare brun saus og bernaisesaus men baconsaus smaker faktisk veldig godt!

Du trenger:

- 1/2 kylling i biter
- 1/2 dl fløte
- 3 baconskiver
- 1 ss meierismør
- Pepper, hvitløk og chilli
Kutt bacon i biter og stek den i masse smør. Hell over fløten og kok opp. Ha i kylling og krydder og la alt stå å puttre i noen minutter.
Totalt næringsinnhold:
Energi: 830 kcal
Karbohydrat: 1,6 g.
Fett: 63 g.
Protein: 63 g.
Dette er første gang jeg har laget noe med identisk fett - og proteininnhold. Tenkte bare å nevne det så ingen trodde jeg hadde surra til næringsinnholdet.

Squashpannekake

Du trenger:
- 100 g squash
- 2 egg
- 2 ss malte paranøtter
- 1 ts sukrin
- 1 ts kardemomme
- 1 ts kanel
- 5 dråper vaniljeessens
Bland alt til en jevn røre med stavmikseren og stek på lav varme i godt med meierismør. Jeg hadde på litt krem, syltetøy og kanel. kjempegodt!Totalt næringsinnhold i alle pannekakene, jeg fikk tre:
Energi: 540 kcal
Karbohydrat: 4,1 g.
Fett: 50 g.
Protein: 23 g.

(Har ikke regnet med kremen og syltetøyet i totalen)

Laks - og tunfisk-kaker med saus

Fiskekakene:
- 1 filet med skinn - og benfri laks
- 1 boks tunfisk i olje
- 1 ss romtemperert meierismør
- 1 egg
- 30 g. revet ost
- Krydder av ønske (salt, sitronpepper, hvitløk, paprikapulver, dill etc.)
Kutt laksen i biter og ha den, osten og tunfisken (med oljen) over i en bolle. Bruk stavmikseren og mos til du får en farsekosistens på deigen. Stekes i smør på middels varme i ca. 3-4 minutter på hver side.

Jeg hadde hjemmelaget bernaisesaus til kakene, egentlig skal man vel bruke hollandaise, men jeg synes det smaker for lite. Pratet i telefonen mens jeg lagde sausen så noe gikk galt og den ble veldig rennende.. Godt var'e læll!

Bernaisesaus:
- 1 eggeplumme
- 3 ss vann
- 50 g. smør
- 1/2 ts bernaiseessens
- 1 ss estragon
- Noen dråper sitron
- 3 ss fløte
Smelt smør i mikroen eller i en lliten kjele.
Skill eggeplummen fra hviten i en annen kjele og tilslett vannet. Kok opp under konstant omrøring til eggeplummen blir tykk. Tilsett smøret i en tynn stråle mens du pisker kraftig. Tilsett essensen, krydderet og sitrondråpene og pisk kraftig igjen. Lag en "virvel" i sausen og tilsett fløten èn ts av gangen. Ikke la bernaisen koke, da deler den seg og ser helt forferdelig ut.


Totalt næringsinnhold fiskekakene:
Energi: 850 kcal
Karbohydrat: 0,1 g.
Fett: 60 g.
Protein: 83,6 g. 

Totalt næringsinnhold i sausen:
Energi: 570 kcal
Karbohydrat: 1,6 g.
Fett: 60 g.
Protein: 4,4 g.

Jeg er generelt veldig dårlig til å spise fisk så holder meg for nesen og tar tran hver kveld.
Hvor ofte spiser du fisk?

"Kjøttgryte"

Dette er ikke akkurat lunsjen for deg som er i farta. Men den er kjempegod for alle som er hjemme og har mulighet til å lage seg et varmt måltid!

Du trenger:
150 g. kjøttdeig
150 g. landlord hakkede tomater på boks
50 g. sopp
50 g. paprika
meierismør til steking
Salt, pepper, chilli, hvitløkspulver, løkpulver, gressløk, oregano

Brun kjøttdeig, sopp og paprika i en panne. Ha i tomatene og krydder og la alt stå og puttre på lav varme i ca. 5 minutter.



Totalt næringsinnhold:
Energi: 450
Karbohydrat: 5 g. 
Fett: 35 g.
Protein: 30 g.

Grillet kylling med skinnet på!

Iblant er det enkle ofte det beste!

Jeg jobber på med caseeksamen i internasjonal markedsføring, som skal leveres på mandag! Jeg har gleden av å lage en sinnsykt omfattende analyse av en internasjonal bedrift og dens posisjon som designer av semiconductors..
Å jada... Helt latterlig interessant, i know!

Men nok klaging!

Lunsj ble enkelt og greit en halv kylling med skinnet på.
Slang den litt i steikeovnen da jeg kom hjem for da blir skinnet ekstra crispy

Næringsinnhold:
Energi: 680 kcal
Karbohydrat: 0 g.
Fett: 40 g.
Protein: 80 g.

Ostegratinerte hvitløksreker!

Nå er endelig våren her, håper jeg! Og etter våren kommer sommern, til sommern spiser man reker og da jeg var på butikken hadde de reker på tilbud!
Dermed falt jeg for fristelsen og måtte bare lage yndligs-reke-retten min!

1/2 beger creme fraiche
2 ss finhakket dill
1-2 ss rapsolje
1-2 fedd finhakket hvitløk
salt og pepper
200-300 g. ferske reker
150-200 g. revet ost

Bland creme fraiche, rapsolje, dill, hvitløk salt og pepper godt og ha i rekene. Ha alt over i en ildfast form og spre over osten. Gratineres i toppen av ovnen på 225 grader til osten blir gylden. Dette smaker utrolig godt alene og enda bedre til ferskt brød eller lapper!





Næringsinnhold:
Energi: 1700 kcal
Karbohydrat:
Fett: 130 g.
Protein: 4 g.

Ååå, jeg gleder meg sånn til sommeren kommer!!



Skinkeomelett

Omeletter er geniale! De smaker godt både kalde og varme, noe som gjør at de passer perfekt i matpakka. Det eneste negative er den ulumske lukten som kommer i det man åpner matboksen sin.

- 6 egg
- 1 pakke kokt skinke (det er også godt med bacon, kylling, biffbiter etc.)
- 100-200 gram ost
- 6 ss fløte
- 50 gram smeltet smør
- 1/2 ts natron
- Salt, pepper + ymse annet krydder av ønske
Pisk egg, fløte og natron luftig og bland i resten av ingrediensene. Ha over i en passelig stor form og stek i bunnen av ovnen på 180 grader i 10-15 min. Steketiden avhenger litt av om man bruker billig-egg eller ikke.







Næringsinnhold:
Energi: 1900 kcal
Karbohydrat: 3,5 g.
Fett: 160 g.
Protein: 120 g.

"Kyllingnuggets"

Disse kan spises både kalde og varme og passer perfekt i en lunsjboks sammen med litt ymse grønnsaker og en god salsa eller bare en kladd ketchup.

2 kyllingfileter
1 egg
50 gram lufttemperert meierismør i terninger
1 ts JBKM (Johannesbrødkjernemel)
Krydder: Salt, pepper, chilli, hvitløk, paprika (alt etter ønske)

Kutt kyllingen i biter og ha det i en hurtigmikser. Kjør på full guffe frem til kyllingen har blitt en jevn masse. Ha i resten av ingrediensene og kjør i ca. 1 min.
Lag passelig store kaker og stek de under lokk på svak varme til de er gjennomstekte. For mer nuggetsfeeling kan man bruke knust baconsnaks som panering, det høres ikke godt ut men smaker fantastisk!


Næringsinnhold:
Energi: 800 kcal
Karbohydrat: 0,6 g.
Fett: 50 g.
Protein: 83 g.

, Jevnaker

Min egen lille online kokebok hvor alle oppskriftene er lavkarbo :) Har du spørsmål ang. ketolysekuren er det bare å sende melding. Jeg er godkjent ketolysekursleder så liker å tro at jeg kan svare på de fleste spørsmål rundt et ketogent kosthold :)

Norske blogger
hits