Kaker og godsaker

Vafler <3

Oppskrift:
1-1,5 dl mandelmelk
3 ss seterrømme
3 egg
2 ss fiberhusk
1 ss taggatelle
1/2 ts vaniljepulver
Litt malt kardemomme/kanel

Pisk egg og rømme glatt, bland i mandelmelk og rør godt. Ha i resten av ingrediensene, rør godt og la stå i 10 min. Stekes i vafelhjern.

Kalorier: 717
Karbohydrater: 5,3
Protein: 33,7
Fett: 63,3

Jeg fikk seks vafler ut av røra.

Oppskriften på blokken under vaflene er en annen enn jeg brukte for vi hadde ikke Philadelphiaost.

Hjemmelaget mandelmelk

Fremgangsmåten på denne fant jeg på et forum for melkeallergikere.

Du trenger:
Mandler og vann


Legg mandlene i kokende vann et par min og skåld de. Tørk mandlene godt og ha de over i en nøttekvern. Mamma gjorde noe veldig genialt for å ikke grise! Hun tok en plastpose rundt åpningen på kverna og festet den godt med en matstrikk. Jeg gjorde det samme igår, funket kjempebra! 
Ha nøttemassen over i en smoothiemaskin sammen med vann (prøv deg frem med mengden) og kjør til det ser ut som melk, rett og slett. Jeg hadde litt for mye nøttemasse i av gangen, noe som resulterte i at maskinen min nesten tok fyr. Så ta litt og litt av gangen!


 Ha mandelmassen over i en sikt og la melken renne av



 Ha mandelmassen over på en stekeplate med bakepapir, bre den utover og tørk den i ovnen i hundre og ørtogførti-timer til den er tørr. Så har man mandelmel i samme slengen!

Mandelmelet mitt står fremdeles og tørker i ovnen. Det har stått i hvertfall 7 timer nå og det begynner å hjelpe på!

Ut av denne blandingen fikk jeg akkurat 8 dl mandelmelk. Jeg brukte ca. en halvkilo mandler



Nå vet jeg ikke hvordan man regner ut næringsinnholdsfordelingen i dette. Men totalt i både melken og melet er det:

Kalori: 3145
Karbohydrat: 34,5
Protein: 105,5
Fett: 279

Ny uke - nye muligheter og en god lavkarbodrink!

Forje uke skrev jeg jo så fint at jeg startet på CampKilo og jeg var flink pike og fulgte det i to dager (mistet 2 kg de to dagene).

Men så blei jeg med noen venner ut på onsdag og da blei det jo noen øl og endel drinker. Så kom St. Hans og da kom det litt folk til meg også skulle vi så fint på Holmenokken å se på showet! Ikke at vi noensinne kom oss ditt, vi ble hos meg og drakk før vi stakk på byen. Men hvertfall så endte det med vanlig mat resten av uka. For så kom nemlli fredag, lørdag og søndag og CampKilo ble et vagt minne om en lur plan jeg hadde..

Nå skal jeg være litt asosial i tiden fremover og da blir det enklere å fokusere på lavkarbo. Er så sliten og forkjøla-ish at nå blir det å kjøre på med CampKilo, trening og kanskje litt ordentlig søvnrytme..

Så til dere som lurer på hvor mye man går ned i løpet av en uke må nesten bare vente en uke til..

Her kommer en veldig god og lavkarbovennlig sommerdrink jeg og Espen kom frem til engang i fylla. Det er egentlig bare tilfeldig at den blei lavkarbovennlig:
- 1 Shotglass med vodka
- 1 ss. sitronsaft
- 3 ss funsaft (tror vi brukte jordbær)
- 1 ts sukrinmelis
- Masse isbiter
- SpriteZero
Rist alt utenom Sprite i en shaker, hell det over i et stort glass og hell over Sprite til det blir passe fult. Jeg har ikke fryser så isbiter er et fremmedord hjemme hos meg - men det er alltid godt å ha med!

I denne drinken er det under 1 g. karbo i hele og den smaker faktisk veldig godt, den gjorde i alle fall det den kvelden.

Jeg fikk ikke den hersens paraplyen til å stå sånn fancy på siden av glasset så puttet den likegodt bare rett neddi glasset, praktisk!

 

HUSK TRYKKE HER FOR Å BLI MED PÅ KONKURRANSEN MIN HVOR DU KAN VINNE EN FETTPROSENTMÅLER!

Hjemmelagd lavkarbokaramell

Jeg glemte jo helt å legge ut oppskriften på karamellene samtidig som jeg la ut karamellis-oppskriften. Men her kommer den i alle fall!

Du trenger:
- 3 dl fløte
- 1 dl sukrin
- 20 dråper vaniljeessens
- 2 ss meierismør

Smelt smøret og ha fløte og sukrin. Kok opp under konstant omrøring frem til det bllir en tykk brun røre (det går fort opp mot en time). Ha i vaniljedråpene, bland godt og hell karamellblandingen over på et bakepapir smurt med smør.

Totalt næringsinnhold i hele oppskriften:
Energi: 1310
Karbohydrat: 9 g.
Fett: 140 g.
Protein: 6,6 g.

Virkelig verdt å prøve! Har du tilgang til lavkarbosirup blir karamellen enda bedre med et par ss i blandingen.

Jammen kom det et livstegn!

Beklager at jeg har vært fryktelig dårlig til å blogge den siste tiden. Har egentlig ikke noe god unnskyldning til hvorfor heller, det har bare vært mye annet som har opptatt tiden min.

Imorgen er det jo 17 mai og da er det jo viktig med litt gode kaker og is!
For min del blir det vanlig kaker og masse is for jeg har tatt meg litt pause fra ketose-livet. Men jeg kan jo likevel dele litt med dere da!

Suksessterte - oppskrift

Squash-muffins - oppskrift

 

Lavkarbo-bringebæris:
Du trenger:
- 150 gram bringebær
- 2 ss sukrinmelis
- 1/2 vaniljestang
- 1/2 ts JBK
Kok opp alle ingrediensene og mos bærene. Hell over i en sil så man får fjernet bærfrøene, avkjøl i vannbad

- 4 eggeplummer
- 3 ss sukrinmelis
- 1 vaniljestang
- 10 dråper vaniljeessens
- 5 dl kremfløte
Pisk egg, sukrin, vaniljestang og essens i en bolle og stivpisk krem i en annen bolle, bland de to og hell over i iskremmaskinen. Har du ikke maskin kan du ha isen i fryseren og røre om en gang hver halvtime/time 
Når iskremen er ferdig i maskinen heller man den over i en ny bolle og tilsetter bærsausen. Rør grovt rundt slik at sausen ikke blander seg helt med isen. Sett i frysen en stund og vips, fiks ferdig kjempegod is!

Energi: 2063
Karbohydrat: 19,44 g.
Fett: 209,03 g.
Protein: 22,89 g.


Lavkarbokaffe, whiskey og - karamellis med paranøtter og kanel:

- 2 korker whiskey

- 1 dl sterk kaffe
- 70 gram paranøtter
- 30 gram hjemmelaget karamell
- 2 ss sukrinmelis
- 1/2 ts JBK
Kutt paranøttene i passe store biter, jeg kuttet mine i fire. Ha alt i en kjele og kok opp til det blir en tykk masse, avkjøl i vannbad.

- 4 eggehviter
- 3 ss sukrinmelis
- 5 dl kremfløte
- 1 ts kanel
Stivpisk eggehvitte og sukrin i en bolle og krem og kanel i en annen, bland de to og ha de over i iskremmaskinen. Når iskremen er ferdig, ha den over i en annen bolle og bland inn kaffemassen og whiskeyen grovt. Ha i fryseren en stund og kos deg med en kjempegod "voksen-is"

Energi: 2356
Karbohydrat: 17,21 g.
Fett: 237,74 g.
Protein: 34,31 g.

 

♥Ønsker alle en kjempefin 17 mai feiring!♥

Drinktips for deg på lavkarbo: Sure Sivert!

Under blåuka da jeg startet på BI lærte jeg hva Sure Sivert er, Drammensdrinken!

Den er utrolig god og en slager hver gang vi er ute, uten at jeg skal skryte på meg at det er så alt for ofte.
Siden det er så SVINDYRT med drinker på byen kjører vi på å lager selv fra nå av. Siden Sure Sivert er helt latterlig god tenkte jeg å dele oppskriften med alle dere som kanskje ikke har prøvd dere på Drammensdrinken ennå.

For å lage Sure Sivert trenger du:
2 cl vodka
2 cl Pisang
2 cl Sour mix (vi brukte saft fra lime blandet med litt sukrin eller flytende søtning)
1 cl kremtopp
Sprite zero
Ha alle ingrediensene untatt Sprite i en shaker med is. Shake godt, ha alt over i et stort glass med is og topp med Sprite. Det skal ligge et lag med skum på toppen. Orginaloppskriften fant jeg her

http://bloggfiler.no/charlotte1987.blogg.no/images/430486-9-1270134639062.jpg(Bildet er lånt fra Charlottes blogg)

Med den forutsetning at man bruker vodka uten karbohydrater, har Sure Sivert et karbohydratinnhold på ca. 7 gram pr. drink, så denne kan man tillate seg å lage uten å ødelegge dietten. Har man et lavkarbokosthold behøver man ikke mer enn èn drink før man er i slaget uansett!

Har du smakt Sure Sivert før?

Hjemmelagde lavkarbo"seigmenn"

Denne la jeg ut på motivated for en ukes tid siden, men tenkte det var greit å legge den ut her også.

Du trenger:
1 pakke gelatinplater
3 dl vann
1-1,5 dl Fun-light saft
2 ts sukrinmelis (+ litt vanlig sukrin til å strø over bitene)

Ha vannet i en kjele og la gelatinplatene ligge i bløt i ca. 5 min. Varm vannet forsiktig opp til gelatinen er helt smeltet

Ta kjelen av platen og tilsett saft og sukrinmelis, blandt godt

Hell alt over i en form slik at høyden blir ca. 0,5-1 cm. og sett formen i kjøleskap i minst 4 timer, til alt er ordentlig stivnet

Ta formen ut og ha den i litt varmt vann, snu den på hode over bakepapir eller liknende

Skjær i passende størrelser og oppbevar kaldt

Dryss over litt sukrin før servering og kos deg med god samvittighet!

Totalt næringsinnhold:

Kjempegode squash-muffins:

Det er utrolig hva man kan lage muffins av! Inne på www.lavkarbo.no har jeg sett flere bruker squash når de lager muffins og da måtte jeg jo også prøve!
Disse ble faktisk utrolig gode. MYE bedre enn avokadomuffinsene!

Du trenger:
- 1 squash
- 4 egg
- 200 g. malte paranøtter
- 1-2 ss kruskakli
- 1 ss fiberhusk
- 2 ss sukrinmelis
- 1 ss seterrømme
- 2 ss rapsolje
- 1 ss kanel
- 1/2 ss kardemomme
- 1 ts økologisk vaniljepulver eller frøene fra en vaniljestang
- 5 dråper vaniljeessens
- 1 ts natron
Skrell squashen og riv den, ikke bruk kjernen med frø i. Kjør med stavmikser til det blir en grønn purè. Pisk egg og sukrin til en luftig masse og ha i squashen og resten av ingrediensene. Ha alt over i muffinsformer (mine er kjøpt på søstrene grene), ikke fyll de helt opp for de vil vokse litt i ovnen.
Stekes i bunnen av ovnen på 170 grader i 20 min.

Totalt næringsinnhold i hele muffinsoppskriften (jeg fikk 12 stk):
Energi: 2050
Karbohydrat: 13,8 g.
Fett: 190 g.
Protein: 64 g.

Toppingen er inspirert av Ingrids cupcake-topping:
- 50 g. smeltet meierismør
- 50 g. philadelfiaost
- 2 ts kanel
- 1 ts kardemomme
- 2 ts sukrin
- 20 dråper vaniljeessens
- 1/2 ts vaniljepulver
- Noen dråper rød konditorfarge
Bland alt med stavmikser og ha det over i en matpose. Legg i fryseren i 5-10 min, klipp et lite hull i posen og ha toppingen på muffinsene. Totalt næringsinnhold i toppingen:
Energi: 506
Karbohydrat: 2,1 g.
Fett: 55 g.
Protein: 3,4 g.


Dette er de beste lavkarbo-vennlige muffinsene jeg har smakt hittil!

 

Lavkarbo-bløtkakebunn:

Den siste tiden har jeg hatt så utrolig lyst på bløtkake! Men siden jeg skal på 70-årslag til helgen og det da blir en real utskeielse har jeg drøyd det.
Likevel har jeg prøvd meg frem til en perfekt bløtkakebunn, gleder meg til å prøve den med vanilje - og jordbærkrem. Det kommer til å bli digg!

Oppskrift:
- 3 egg
- 2 ss sukrin (ikke melis)
- 100 g smeltet meierismør
- 1 dl fløte
- 100 g. proteinpulver (eventuelt bakemix, soyaprotein, mandel-kokos-annet nøttemel)
- 1 ts fiberhusk
- 1/2 ts natron
- 1 ss kardemomme
Pisk egg og sukrin til eggedosis. Bland i smør og fløte. Bland alt det tørre sammen og ha det over i røren, miks godt. La røren stå i ca. 1 time, så kardemommen får satt ordentlig smak. Stek den deretter på ca. 180 grader i 10-15


Totalt antall karbohydrater i denne er ca. 15 g.


Lavkarbomuffins med avokado

Her kommer enda en muffinsoppskrift. Jeg har enda ikke fått denne til å smake helt som jeg vil, men vet at veldig mange liker de. Så da er det vel kanskje bare meg som er rar ved å ikke like de så godt..

Du trenger:
- 3 avokadoer most med stavmikser
- 3 egg
- 2 ss rapsolje
- 1 ts natron
- 1/2 ts salt
- 1 dl malte paranøtter
- 3 ss kruskakli
- Krydder eller søtning etter ønske (jeg brukte sukrin, kardemomme og kanel)
Bland alle ingrediensene sammen og stek muffinsene nederst i ovnen på ca. 170 grader i 20-30 min.


Totalt næringsinnhold:
Energi: 1950
Karbohydrat: 9 g.
Fett: 50 g.
Protein: 45 g.

Lavkarbobrød

Selv liker jeg ikke brød men vet at det er mange som savner et ordentlig godt lavkarboalternativ. Mamma og pappa er veldig glad i denne oppskriften i alle fall.

Du trenger:
- 1/2 boks seterrømme
- 1/2 dl rapsolje
- 3 egg
- 2 dl vann
- 2 ts salt
- 100 g kruskakli
- 150 g. linfrø
- 100 g. bakemiks
- 40 g. valnøtter
- 2 ss malte paranøtter
- 1 ts natron
- Litt gresskarkjerner

Bland alt det våte + saltet. Hell deretter over alt det tørre og bland godt. Ha alt over i en form og strø gresskarkjerner over. For at brødet ikke skal sette seg fast i formen er det lurt å bruke et bakepapir smurt med smør i bunnen. Stek brødet midt i ovnen på 180 grader i 30-40 min.

Jeg har ikke brødform så brukte en ildfast form istede

I denne type brød blir det ca. 1 gram karbohydrat pr. skive (når man bruker brødform og skjærer vanlig skiver)

(Her har jeg tatt utgangspunkt i brødoppskriften bak på ketolysekurens bakemiks)

Lørdagskos: Sjokolademuffins

Oppskrift:
- 3 egg
- 2 ss sukrin
- 50 g smeltet smør
- 1/2 dl fløte
- 1 ts natron
- 1 ts fiberhusk
- 80 g sjokoladeproteinpulver (Jeg brukte denne typen)
- 2 ss malte paranøtter
- Litt hakket Cavalier-sjokolade
Pisk egg og sukrin til eggedosis, bland i fløte og smør. Bland alle de tørre ingrediensene og ha de over i røren. La røren stå på benken i ca. 15 min.Ha røren over i passe store muffinsformer og topp hver muffins med litt sjokolade. Stekes nederst i ovnen på ca. 180 grader i ca. 10 min



Totalt er det ca. 10 g. karbohydrater i disse.

Paranøtt - og linfrøkake

Denne kan man bruke som bunn i bløtkake, som brød dersom man endrer søtning og krydder eller som en enkel kake servert med foreksempel bringebærkrem på toppen.

Du trenger:
- 100 gram paranøtter
- 50 gram linfrø
- 3 egg
- 2 dl fløte
- 1 dl vann
- 1 ss seterrømme
- 1 ts sukrinmelis
- 1 ts kardemomme
- 1/2 ts fiberhusk
- 50 gram smeltet smør
Ha paranøttene, linfrøene og fiberhusk i en hurtigmikser og kjør til det blir et grovt "mel". Pisk alt det våte sammen, blandt i melet, sukrin og kardemomme. La stå i kjøleskapet og svelle i ca. 30 min. Ha det over i en ildfast form eller langpanne og stek på nederste rille i ovnen på 200 grader i 15-20 minutter.

Jeg strødde over litt knuste paranøtter før jeg puttet kaken i ovnen


Den ser ganske kjedelig ut men smaker kjempegodt!

NÆRINGSINNHOLD I HELE KAKEN:
Energi: 2071
Karbohydrat: 10,8 g.
Fett: 205,9 g.
Protein: 31,83

Mammas lavkarbo-suksessterte:

Som noen av dere vet er både mamma og pappa også veldig lavkarboorienterte. Mamma er utrolig flink til å lage kaker og suksessterte har alltid vært en favoritt hjemme hos oss.

Vi har eksprimentert med forskjellige mengder sukrin og har kommet frem til at følgende oppskrift smaker best!
Nå skal det sies at vi spiser ketogent og at man da har en økt følsomhet for søthet. Det kan derfor hende at dere som ikke har et ketogent kosthold bør øke mengden litt for at det skal bli søtt nok for dere.

Bunn:
- 250 g. nøttemasse (vi bruker ofte paranøtter)
-5 eggehvitter
- 2 ss sukrinmelis
Bland eggehvitter og melis lett sammen og ha i nøttemassen. Ha alt over i en form og stek det i bunnen av ovnen på 180 grader i 15 min.

Gul krem:
- 5 eggeplummer
- 1 dl fløte
- 1 ss sukrinmelis
- 75 g. usaltet smør
- 75 g. meierismør
- 1 ts vaniljepulver
Bland plummer og fløte i en kjele og varm til det blir en tykk røre. Rør hele tiden og ikke la det koke, da vil det dele seg. La røren stå å hvile et par minutter på benken. Bland inn smør og vaniljepulver tilslutt.

Når bunnen og eggekremen har blitt kalde har man kremen over bunnen og vips så er man ferdig!


Næringsinnhold (med paranøtter):
Energi: 3320
Karbohydrat: 12,3 g.
Fett: 340 g.
Protein: 46 g.

Jeg fikk verdens søteste oppskriftbok i julekalenderen min, her skriver jeg ned alle herlighetene jeg deler og tenker å dele med dere

♥ My precious ♥

Lavkarbomuffins med næringsinnhold

Jeg er på leiting etter den perfekte muffinsoppskrift. Det har ført til at jeg har kommet opp med en hel del forskjellige oppskrifter, tenkte å legge ut alle etterhvert. Her kommer den første og den er kjempegod!

- 1 boks kokosmelk (bruk kun det tykket fettlaget og la melken være igjen)
- 50 g. kokosmel (Kjøpes på helsekostbutikk)
- 50 g. smeltet meierismør
- 3 egg
- 30 g. proteinmel (kan bruke bakemix også)
- 1 ts natron
- 2 ts fiberhusk
- Sukrin til søtning

Smelt smøret og bland i egg og kokosmelk. Ha så i alt det tørre og bland godt, la stå i 10 min. Ha det over i muffinsformer. (Mine former er fra søstrene grene og koster 25 kr for 6 stk).
Stekes i bunnen av ovnen på 180 grader i ca. 20 min

Jeg fylte mine ganske fulle og håpet at de ikke skulle vokse over kanten:


Det gjorde de heldigvis ikke!


Næringsinnhold:
Energi: 1600
Karbohydrat: 12,5 g.
Protein: 26,5 g.
Fett: 150 g.
Det vil si at pr. muffins er det ca. 1 gram karbohydrat. Det geniale er at disse nok kan brukes både som kaker og måltid. Kake: Del i to med litt eggekrem, kanel og eventuelt syltetøy på
Måltid: Del i to med meierismør og pålegg

Verdens beste brøderstatter: Lavkarbolapper med baconfyll!

Grunnoppskriften til disse bruker jeg i alle sammenhenger!
Jeg bruker den til pizzabunn, rullekake, bløtkake, lapper osv. Den er faktisk helt genial!

Dennegangen har jeg laget lapper med baconfyll
- 1/2 boks cottage cheese
- 3 egg
- 50-100 g. revet ost
Mos eggeplommer og CC sammen og stivpisk eggehvittene med litt salt for å få det ordentlig stivt. Bland den revne osten inn i eggeplomme og CC-blandingen og ha det over i eggehvittene. Bland forsiktig i maks 1 min. Prøv å behold røren så luftig som mulig. Bre halve røra ut over ei langpanne, ha på fyll og dekk igjen med resten av røra. Stekes nederst i ovnen på 180 grader i 15-20 min.
Oppevar de i kjøleskap, kan også fint fryses ned om man lager store porsjoner av gangen!

Fyllet:
- 140 gram bacon skjært i småbiter og stekt i smør
- 40 gram finhakket løk
- Oregano (drysset det på toppen av lappene før de gikk i ovnen)







Næringsinnhold:
Energi: 1107 kcal
Karbohydrat: 5,8 g.
Fett: 84 g.
Protein: 80,7 g.

Tips til lavkarbokos: "Fluff"

Ordet fluff har jeg fra gymsokkbaby, det er et ordentlig søtt ord! Egentlig er vel dette bare eggedosis, men det smaker anderledes og mye mer fluffy når man bruker sukrin.

- 1 egg
- 1 ss sukrinsukker (Selges på helsekost, har null i GI som betyr at null karbohydrater blir tatt opp av kroppen)
- 2 dråper vaniljeessens
- 1 Jordbær
Kjør egg, sukrin og vaniljeessens i miksmastern på full guffe i 5-10 min. Ha det over i en dyp tallerken, kutt opp et jordbær og strø over. Nyt!

Næringsinnhold:
Energi: ca. 100 kcal
Karbohydrat: ca 2 g.
Fett: ca 8 g.

Lavkarbokos: KaffeLatte med eggemelk!

Dette er en veldig god, enkel og mettende kaffelatte. Jeg syntes det hørtest helt forferdelig ut første gang jeg lagde det. Var faktisk 110% sikker på at dette kom til å smake hoppetau, men nei, det er godt!

Eggemelk:
50 g meierismør
1 egg
2-3 dl vann
1-2 ts espressopulver
Smelt smørret og bland i vannet, la det koke. Bland med stavmikser (skummer masse) tilsett så egget og bland til du får ønsket mengde skum. Hell over i en passelig stor kopp, tilsett espressopulver og ønsket mengde søtningsmiddel.

(Skummet formet seg som et eple, ganske så fint om jeg må si det selv!)

Energi: 600 kcal
Karbohydrat: 2 g.

Kjempegodt og kjempeenkelt!

, Jevnaker

Min egen lille online kokebok hvor alle oppskriftene er lavkarbo :) Har du spørsmål ang. ketolysekuren er det bare å sende melding. Jeg er godkjent ketolysekursleder så liker å tro at jeg kan svare på de fleste spørsmål rundt et ketogent kosthold :)

Norske blogger
hits