Hjemmelaget mandelmelk

Fremgangsmåten på denne fant jeg på et forum for melkeallergikere.

Du trenger:
Mandler og vann


Legg mandlene i kokende vann et par min og skåld de. Tørk mandlene godt og ha de over i en nøttekvern. Mamma gjorde noe veldig genialt for å ikke grise! Hun tok en plastpose rundt åpningen på kverna og festet den godt med en matstrikk. Jeg gjorde det samme igår, funket kjempebra! 
Ha nøttemassen over i en smoothiemaskin sammen med vann (prøv deg frem med mengden) og kjør til det ser ut som melk, rett og slett. Jeg hadde litt for mye nøttemasse i av gangen, noe som resulterte i at maskinen min nesten tok fyr. Så ta litt og litt av gangen!


 Ha mandelmassen over i en sikt og la melken renne av Ha mandelmassen over på en stekeplate med bakepapir, bre den utover og tørk den i ovnen i hundre og ørtogførti-timer til den er tørr. Så har man mandelmel i samme slengen!

Mandelmelet mitt står fremdeles og tørker i ovnen. Det har stått i hvertfall 7 timer nå og det begynner å hjelpe på!

Ut av denne blandingen fikk jeg akkurat 8 dl mandelmelk. Jeg brukte ca. en halvkilo mandlerNå vet jeg ikke hvordan man regner ut næringsinnholdsfordelingen i dette. Men totalt i både melken og melet er det:

Kalori: 3145
Karbohydrat: 34,5
Protein: 105,5
Fett: 279

4 kommentarer

MariHalvorsen

08.01.2013 kl.15:43

Oi så praktisk! Men hvordan er smaken?

Lovelyliller.com

08.01.2013 kl.16:30

jeg elsker mandelmelk! :D

MaritBE

08.01.2013 kl.22:28

så kjekt! Aldri smakt mandelmelk faktisk, men har lyst til å teste det ut ;-)

MammaBoka

15.09.2015 kl.00:02

Flott blogg :) Veldig mye bra skrevet her!

Fast leser her :)

Skriv en ny kommentar

, Jevnaker

Min egen lille online kokebok hvor alle oppskriftene er lavkarbo :) Har du spørsmål ang. ketolysekuren er det bare å sende melding. Jeg er godkjent ketolysekursleder så liker å tro at jeg kan svare på de fleste spørsmål rundt et ketogent kosthold :)

Norske blogger
hits