Blomkålpletter
Oppskriften på denne fant jeg på LCHF-bloggen. Jeg fulgte den ikke helt slavisk men resultatet ble kjempebra alikevel.
Oppskrift:
1 blomkålhode
1/2 vårløk
1/2 dl fløte
50 gr. smør
1-2 dl revet gulost
4 eggehviter
salt, pepper og annet krydder etter ønske
Kutt opp blomkål og vårløk. Ha det i en bolle som tåler mikrobølgeovn, sammen med smør og fløte.. Kjør det i mikroen på full guffe i fem minutter.
Ha osten og krydder over i bollen. Mos det sammen med stavmikser. Ikke mos blomkålen til en puré, det blir bedre med litt "blomkålbiter". Jeg moste min litt for mye.
'
Visp eggehvitene til den er helt stiv. Tilsett 1/3 av eggehviten inn i blomkålblandingen og rør godt. Vend resten av eggehvitene forsiktig inn i blomkålen.
Bruk en skje og legg små topper av blomkålblanding på smurt bakepapir på en stekeplate.
La steke i ovnen på 180 grader i ca. 20 minutter, eller til de er gyldne og faste. Jeg fikk to brett og stekte begge samtidig i en ikke-varmlufts-ovn, nestegang tar jeg ett og ett brett.
Sånn her ser de ut ferdige:
Nestegang skal jeg prøve å steke de som pannekaker steikepanna og se om det går ann å lage enchiladas ut av det!
Totalt næringsinnhold:
Kalori: 833
Karbohydrat: 11,6
Protein: 33,5
Fett: 70,61
Hanne's livsstilsblogg
09.01.2013 kl.13:18
MariHalvorsen
09.01.2013 kl.20:22
Veronica
07.08.2013 kl.21:24