Kjempegode lyse -og mørke lavkarboknekkebrød!

Siden det straks er ett år siden sist jeg postet noe her tenkte jeg at det kanskje var på tide å tørke støvet av gamle vaner og gi denne bloggingen en sjanse til.
Det ga meg jo så mye sist jeg gjorde det! 

For tiden sliter jeg veldig med nyrebekkenbetennelse og etter fem(!!) misslykkede antibiotikakurer fikk jeg en åpenbaring: Kanskje lavkarboen kan gjøre meg frisk! 
So here goes!

Første bud er jo å lage funksjonell mat man kan ha tilgjengelig og da er jo knekkebrød helt fantastisk!

Lyse knekkebrød:
2,5 dl ristede sesamfrø
2 dl malte mandler. Jeg fjerna "skinnet" på de før jeg malte de
3-4 eggehviter
ca. 50 gr. revet gulost.
1 ss fiberhusk
1 ts olje

Fremgangsmåte:
- Ha mandlene og vann i en kjele, kok opp, fjern "skinnet" og mal de. 
- Bland eggehviter og ost med en stavmikser til du får en jevn røre
- Rist sesamfrøene lett
- Bland alt sammen til en røre og spre det ut over 1-2 stekebrett dekket med bakepapir smurt med litt olje. Jeg bruker slikkepott til å spre det utover med
- Rill opp ønsket størrelse på knekkebrødene med en pizzakutter, jeg fikk 32 stk på denne røren.
- Stek midt i ovnen på 160 grader i ca. 40 min (ikke varmluft).
- Knekkebrødene er ferdige når de får en litt gylden overfalte
 

Næringsinnhold:Næringsinnhold pr. knekkebrød (32 stk)
Kalori: 3353104,7
Karbohydrat: 26,80,8
Protein: 148,84,65
Fett:  290,5 9,1

 
Mørke knekkebrød:
1 dl sesamfrø
1 dl linfrø
2,5 dl kruskakli
3 dl solsikkekjerner
0,5 dl gresskarkjerner
2 ss  fiberhusk
1/2 ts salt
1 ts sukrinmelis 

Fremgangsmåte:
- Bland alle ingrediensene og ha de over på to stekebrett dekket med bakepapir
- Rill opp ønsket størrelse på knekkebrødene
- Stek ett og ett brett midt i ovnen på 160 grader i en time. Har du varmluft kan du steke begge samtidig men pass på å bytte plass på de et par ganger under steking

Næringsinnhold:Næringsinnhold pr knekkebrød (32):
Kalori: 276473,87
Karbohydrat: 36,81,1
Protein: 114,93,5
Fett:220,9 6,9

 Slik ble resultatet: 



Jeg syns faktisk de lyse smakte best. Oppbevarer de mørke i en boks på benken og de lyse i en boks i kjøleskapet. 


4 kommentarer

MaritBE

06.01.2013 kl.11:25

Så bra at du vil blogge igjen! Knekkebrødene så gode ut! Håper lavkarbo gjør deg frisk ;-) God bedring!

MariHalvorsen

06.01.2013 kl.12:23

Hurra for at du skal blogge igjen!! :)

toja

07.01.2013 kl.01:16

Om du skal prøve å kurere nyrebekkenbetennelsen din med lavkarbo må du være oppmerksom på at mye protein er en belastning for nyrene når de i utgangspunktet ikke er friske.

Linda

07.01.2013 kl.02:33

Det visste jeg ikke, da skal jeg passe på proteinmengden. Tusen takk for at du sa ifra! :)

Skriv en ny kommentar

, Jevnaker

Min egen lille online kokebok hvor alle oppskriftene er lavkarbo :) Har du spørsmål ang. ketolysekuren er det bare å sende melding. Jeg er godkjent ketolysekursleder så liker å tro at jeg kan svare på de fleste spørsmål rundt et ketogent kosthold :)

Norske blogger
hits