Atkinsbarer - juks med næringsinnholdet!

Veldig mange av dere mailer meg og spør om jeg ikke kan skrive mer om hvilke type atkinsbarer jeg liker best, hvor jeg kjøper de og hva slags priser det ligger på.

Svaret er så enkelt at jeg kjenner sola titter frem i hodet mitt av stolthet når jeg sier: JEG RØRER IKKE ATKINSBARER!

Årsaken er ikke at de er laget av gift og guff og er farlige for allverdens mennesker, men jeg liker ikke sjokolade særlig godt og jeg har bare smakt de barene med sjokoladesmak så derfor ser jeg ikke poenget.

Men i alle fall så skrev jeg jo på søndag at jeg vil tro noen av dere får en liten aha-opplevelse av det jeg har tenkt til å si nå. Det handler om næringsinnholdet på barene og forklarer egentlig hele årsaken til at noen føler at Atkinsbarer er partystoppere.

Som på bildet står det net. carb ---- på pakken og den ligger vel gjerne på rundt 1,5-4 g. pr. 100, det mange ikke vet er at dette ikke alltid er sant., de jukser rett og slett litt. Karbohydratene er regnet ut fra et gjennomsnitt og svaret legges ofte langt under gjennomsnittet. Grunnen til at de kan gjøre det på den måten er at det er individuelt hvor mye karbohydrater kroppen tar opp fra barene. Med andre ord kan net. carb være helt opp mot 10-15. g pr. 100 hvis kroppen din er mottakelig for å ta de opp.


Jeg forstår ikke hvorfor noen giddere å spise sånne kunstige drittprodukter?
Hvorfor da ikke lage foreksempel hjemmelagede knekkebrød eller muslibarer? Eller bruke noen minutter ekstra om morningen på å pakke med et mellommåltid?

8 kommentarer

The Road

05.10.2011 kl.11:29

Jeg har spist dem, men kutta ned kraftig jeg nå.. :=)

Luna Anette

05.10.2011 kl.11:54

Jeg spiser dem fordi de er dritgode. Og jeg erstatter dem med vanlig sjokolade i helgene.

Charlotte

05.10.2011 kl.12:59

Godt jeg ikke spiser dem da :) har lenge tenkt at de neppe kan være bra. Så godt det ikke bare er meg som ikke liker sjokkis :P hehe. Kjøper meg det aldri, så ikke så veldig glad i det.

lovelyliller.com -

05.10.2011 kl.14:15

jeg for min del er lite skeptisk til kunstige produkter og spiser kunstig søtning som det står etter uten problemer. disse barene er kjekke i farta

Jeanette (Min lavkarboverden)

05.10.2011 kl.15:15

Har spist en del av atkinsbarene oppigjennom, men merket veldig at de stoppet vekten. De smaker jo godt da, men det er veldig sant at de består kun av kunstig dritt, så det er helt logisk at de ikke er bra for kroppen. Har ikke rørt dem på en stund nå, og det er jeg glad for :-)

Prøvde derimot å lage mine egne proteinbarer, men de ble ekle - men får prøve igjen ;-)

Sara

05.10.2011 kl.15:24

Jeg også trykker disse i trynet når stresset er på sitt verste. Jeg vet at det de inneholder ikke er bra for kroppen, og jeg vet konsekvensen (matsug/sukkersug/ustabil mage)

Men fint du informerer om dette, for mange lever nok på en rosa sky og i god tro om at dette løser vektproblemet og søtsuget deres.

In the end, så er nok disse Atkins produktene laget for å tjene penger.

Medusa

06.10.2011 kl.14:47

Jeg spiser dem ikke, men det er fordi jeg synes de blir alt for søte :P
Så da lager jeg heller lignende greier hjemme, av mørk sjokolade :)

Polleke

07.10.2011 kl.09:25

Jeg spiser dem som godteri en gang i blant, eller når jeg har _virkelig_ dårlig tid og skal noe sted. Går ikke ut av ketolyse av de heller, så da går det fint for min del (:

Skriv en ny kommentar

, Jevnaker

Min egen lille online kokebok hvor alle oppskriftene er lavkarbo :) Har du spørsmål ang. ketolysekuren er det bare å sende melding. Jeg er godkjent ketolysekursleder så liker å tro at jeg kan svare på de fleste spørsmål rundt et ketogent kosthold :)

Norske blogger
hits