Jammen kom det et livstegn!

Beklager at jeg har vært fryktelig dårlig til å blogge den siste tiden. Har egentlig ikke noe god unnskyldning til hvorfor heller, det har bare vært mye annet som har opptatt tiden min.

Imorgen er det jo 17 mai og da er det jo viktig med litt gode kaker og is!
For min del blir det vanlig kaker og masse is for jeg har tatt meg litt pause fra ketose-livet. Men jeg kan jo likevel dele litt med dere da!

Suksessterte - oppskrift

Squash-muffins - oppskrift

 

Lavkarbo-bringebæris:
Du trenger:
- 150 gram bringebær
- 2 ss sukrinmelis
- 1/2 vaniljestang
- 1/2 ts JBK
Kok opp alle ingrediensene og mos bærene. Hell over i en sil så man får fjernet bærfrøene, avkjøl i vannbad

- 4 eggeplummer
- 3 ss sukrinmelis
- 1 vaniljestang
- 10 dråper vaniljeessens
- 5 dl kremfløte
Pisk egg, sukrin, vaniljestang og essens i en bolle og stivpisk krem i en annen bolle, bland de to og hell over i iskremmaskinen. Har du ikke maskin kan du ha isen i fryseren og røre om en gang hver halvtime/time 
Når iskremen er ferdig i maskinen heller man den over i en ny bolle og tilsetter bærsausen. Rør grovt rundt slik at sausen ikke blander seg helt med isen. Sett i frysen en stund og vips, fiks ferdig kjempegod is!

Energi: 2063
Karbohydrat: 19,44 g.
Fett: 209,03 g.
Protein: 22,89 g.


Lavkarbokaffe, whiskey og - karamellis med paranøtter og kanel:

- 2 korker whiskey

- 1 dl sterk kaffe
- 70 gram paranøtter
- 30 gram hjemmelaget karamell
- 2 ss sukrinmelis
- 1/2 ts JBK
Kutt paranøttene i passe store biter, jeg kuttet mine i fire. Ha alt i en kjele og kok opp til det blir en tykk masse, avkjøl i vannbad.

- 4 eggehviter
- 3 ss sukrinmelis
- 5 dl kremfløte
- 1 ts kanel
Stivpisk eggehvitte og sukrin i en bolle og krem og kanel i en annen, bland de to og ha de over i iskremmaskinen. Når iskremen er ferdig, ha den over i en annen bolle og bland inn kaffemassen og whiskeyen grovt. Ha i fryseren en stund og kos deg med en kjempegod "voksen-is"

Energi: 2356
Karbohydrat: 17,21 g.
Fett: 237,74 g.
Protein: 34,31 g.

 

♥Ønsker alle en kjempefin 17 mai feiring!♥

19 kommentarer

justinpain

16.05.2011 kl.13:43

Dette så virkelig godt ut, og skal prøves om ikke før etter den 17:-) Ha en fin feiring i morgen!

The Road

16.05.2011 kl.13:59

Ser kjempe godt ut! En fin 17 mai til deg.. :=)

Linn Therese

16.05.2011 kl.16:39

Virkelig savnet deg på bloggen! Bra å se at alt står bra til :D I morgen har jeg bestemt meg for en fridag fra lavkarboen, gleder meg til en dag der jeg ikke skal telle noe som helst! Men gått ned 4 kilo på fire uker og 22,5cm fra kroppen er vekk, så kjempefornøyd! Takk for flotte oppskrifter, favorittbloggen min :)

Helen - Kjernesunn Nordkvinne

16.05.2011 kl.17:19

Oj, her var det mye godt!!

Mina Marie

16.05.2011 kl.20:36

Hurra :D:D IIiiiiis på 17. mai :D

Trine

17.05.2011 kl.10:59

WOW. har du gått ned 25 kilo? Fantastisk jobbet. Kan jeg spørre hva du har gjort/gjør for å ikke få løs hud ved vektnedgang? Jeg har gått ned 10 kilo, og burde gå ned 6 til, men har allerede fått litt løs hud og har blitt litt skremt. Det tar vekk mye av gleden over å ha gått ned. Noen tips? Må bare si at du har vært utrolig flink

Charlotte

19.05.2011 kl.04:18

Kaffeis er noe av det beste jeg veit, så har veldig lyst til å prøve meg på din variant. Men oppskriften på karamell, kommer den eller har du lagt ut tidligere? Kan man eventuelt bruke Steviadråper med english toffee?

Silje Mariela

22.05.2011 kl.11:15

Håper du hadde en kjempefin feiring!:))

23.05.2011 kl.01:00

Hei:)

Du har gitt deg på ketose.

Hva spiser du da om dagen nå,lenge gikk du på lavkarbo ,og hvordan har kroppen din reagert på kaloriene igjen?

Connie Hatlevik

23.05.2011 kl.15:50

Guuu, jeg ble bare skummelt sulten av å se på bloggen din! Hehe

Phoebe

23.05.2011 kl.19:18

Jeg prøvde meg på suksessterten i helgen, men det ble ikke noe god i det hele tatt. Tror jeg hadde litt lite søtt i den. Brukte to ss sukrinmelis, men det var no ikke nok. Har du noen gode tips?

:)

24.05.2011 kl.16:40

Trine: Tusen takk :) Dette med løs hud og slikt er veldig alder - og genetisk betinget, så det er nok fordi jeg er ung og har en hudtype som trekker seg godt sammen at jeg har unngått det. Det beste tipset mot hengehud er rett og slett å bruke tid på å gå ned i vekt. Går du ned mye på kort tid klarer ikke huden følge med, så bruk heller litt lengre tid på de siste 6 kg så blir du mer fornøyd med sluttresultatet :)

:)

24.05.2011 kl.16:43

Anonym: Hei:) Jeg har bare tatt en pause fra ketose. Nå for tiden går det mest i takeout og ferdigmat siden det er midt i eksamenstiden. Jeg regner med det er karbohydratene du mener. Jeg har gått opp ca. 2 kg, noe som er vanlig når man går fra lavkarbo til høykarbo for da kommer vannet og slikt tilbake. I tillegg så blir jeg ofte ubehagelig mett uten å spise noe mat omtrent. Så jeg må si jeg savner lavkarbo!

:)

24.05.2011 kl.16:45

Phoebe: Er du i ketose? Det er sånn at når man er i ketose er man mye mer følsom for søtning. Så om du ikke er i ketose skjønner jeg at den ble litt lite søt. Du kan eventuelt bruke litt splenda for å få det søtere, da blir det litt mer karbohydrater men uten noe ekkel bi-smak.

24.05.2011 kl.22:08

Hei:)

Ja jeg mente karbohydratene:)

Men det er ikke tilfelle at man legger på seg tydlig når en slutter på lavkarbo og spiser litt karborik mat sånn plutselig?

Hvordan er det å skjeie ut sånn innimellom med lavkarbo? Er det tilfelle at en kan gå opp av å gå på lavkarbo? Kvitter en seg med vann av å gå på lavkarbo? skjønner ikke helt det der:) Må berre spør:)

:)

26.05.2011 kl.21:01

Anonym: Når man slutter på lavkarbo så er det kalori inn/ut prinsippet som bestemmer om man legger på seg mye eller klarer å holde vekten stabil.. Selvfølgelig vil man legge på seg litt både fordi man spiser en større mengde mat, kroppen bruker noe tid på å omstille seg og vannmengden i kroppen øker også.

Skeier man ut på generell lavkarbo en gang i blant vil man ikke gå så veldig mye opp. Er man derimot i ketose og skeier ut vil man da ødelegge dietten og måtte starte på nytt. Skeier man ofte ut på ketose er det en latterlig effektiv feite-kur, rett og slett. Ja, man kvitter seg med 1-2 kg vannvekt på ketolysekuren - hvorfor kan jeg ikke forklare, men har lest det i boken "slank med ketolysekuren"

28.05.2011 kl.00:32

Okei:)

Tusen takk :) Kjempe bra forklart! Ble litt klokere:)

Men då burde man rett å slett kutte ned fett rik mat på en uke to før man begynner å tenke på å putte i seg karbohydrater så en inn går opp!

typ spise salat,kylling og denslags:)

Jeg vet egentlig ikke hva alt feit mat en legger på seg med karbohydrater. frø foreksempel? er det like mye fett som i fløte,ost og den slags? Men så komemr det vel på mengden:)

:)

30.05.2011 kl.04:10

Anonym: Skal du over på et høykarbokosthold igjen så er det nok lurt å bytte fett med karbohydrater gradvis over noen uker :) Kutt ned på fett og øk tilsvarende med karbohydrater foreksempel. Bare pass på å få i det gode karbohydrater med lav GI

På høykarbo er alt mengdeberegninger. På lavkarbo spiser du deg mett på fett også har du grønnsaker ved sidenav for å få i deg viktige vitaminer og mineraler :)

01.06.2011 kl.22:37

Heisann:)

Okei:)

Men vist en foresksempel har spist si: frokost : egg og bacon,og kvelds salat m fetaost,og grønnsaker og bær til dessert. også spiser en litt smågodt! Hvor mye ødelegger det?

jeg gikk på en 14timers tur på søndag. Kunne ikke lavære å putte i meg litt karbo mat da. Som mørksjokolade med marsipan,en neve salte nøtter,lavkarbo vafler og knekkebrød med frø. 8ruter 4kløver. Hvordan påvirker dette med tanken på lavkarbo og 14 timers fjellturtrim? Har vert litt utskjeilser søndag og mandag side jeg varhelt utslitt og trengte energie.

Skriv en ny kommentar

, Jevnaker

Min egen lille online kokebok hvor alle oppskriftene er lavkarbo :) Har du spørsmål ang. ketolysekuren er det bare å sende melding. Jeg er godkjent ketolysekursleder så liker å tro at jeg kan svare på de fleste spørsmål rundt et ketogent kosthold :)

Norske blogger
hits