Jammen kom det et livstegn!

Beklager at jeg har vrt fryktelig drlig til blogge den siste tiden. Har egentlig ikke noe god unnskyldning til hvorfor heller, det har bare vrt mye annet som har opptatt tiden min.

Imorgen er det jo 17 mai og da er det jo viktig med litt gode kaker og is!
For min del blir det vanlig kaker og masse is for jeg har tatt meg litt pause fra ketose-livet. Men jeg kan jo likevel dele litt med dere da!

Suksessterte - oppskrift

Squash-muffins - oppskrift

Lavkarbo-bringebris:
Du trenger:
- 150 gram bringebr
- 2 ss sukrinmelis
- 1/2 vaniljestang
- 1/2 ts JBK
Kok opp alle ingrediensene og mos brene. Hell over i en sil s man fr fjernet brfrene, avkjl i vannbad

- 4 eggeplummer
- 3 ss sukrinmelis
- 1 vaniljestang
- 10 drper vaniljeessens
- 5 dl kremflte
Pisk egg, sukrin, vaniljestang og essens i en bolle og stivpisk krem i en annen bolle, bland de to og hell over i iskremmaskinen. Har du ikke maskin kan du ha isen i fryseren og rre om en gang hver halvtime/time
Nr iskremen er ferdig i maskinen heller man den over i en ny bolle og tilsetter brsausen. Rr grovt rundt slik at sausen ikke blander seg helt med isen. Sett i frysen en stund og vips, fiks ferdig kjempegod is!

Energi: 2063
Karbohydrat: 19,44 g.
Fett: 209,03 g.
Protein: 22,89 g.


Lavkarbokaffe, whiskey og - karamellis med parantter og kanel:

- 2 korker whiskey

- 1 dl sterk kaffe
- 70 gram parantter
- 30 gram hjemmelaget karamell
- 2 ss sukrinmelis
- 1/2 ts JBK
Kutt paranttene i passe store biter, jeg kuttet mine i fire. Ha alt i en kjele og kok opp til det blir en tykk masse, avkjl i vannbad.

- 4 eggehviter
- 3 ss sukrinmelis
- 5 dl kremflte
- 1 ts kanel
Stivpisk eggehvitte og sukrin i en bolle og krem og kanel i en annen, bland de to og ha de over i iskremmaskinen. Nr iskremen er ferdig, ha den over i en annen bolle og bland inn kaffemassen og whiskeyen grovt. Ha i fryseren en stund og kos deg med en kjempegod "voksen-is"

Energi: 2356
Karbohydrat: 17,21 g.
Fett: 237,74 g.
Protein: 34,31 g.

♥nsker alle en kjempefin 17 mai feiring!♥

19 kommentarer

justinpain

16.05.2011 kl.13:43

Dette s virkelig godt ut, og skal prves om ikke fr etter den 17:-) Ha en fin feiring i morgen!

The Road

16.05.2011 kl.13:59

Ser kjempe godt ut! En fin 17 mai til deg.. :=)

Linn Therese

16.05.2011 kl.16:39

Virkelig savnet deg p bloggen! Bra se at alt str bra til :D I morgen har jeg bestemt meg for en fridag fra lavkarboen, gleder meg til en dag der jeg ikke skal telle noe som helst! Men gtt ned 4 kilo p fire uker og 22,5cm fra kroppen er vekk, s kjempefornyd! Takk for flotte oppskrifter, favorittbloggen min :)

Helen - Kjernesunn Nordkvinne

16.05.2011 kl.17:19

Oj, her var det mye godt!!

Mina Marie

16.05.2011 kl.20:36

Hurra :D:D IIiiiiis p 17. mai :D

Trine

17.05.2011 kl.10:59

WOW. har du gtt ned 25 kilo? Fantastisk jobbet. Kan jeg sprre hva du har gjort/gjr for ikke f ls hud ved vektnedgang? Jeg har gtt ned 10 kilo, og burde g ned 6 til, men har allerede ftt litt ls hud og har blitt litt skremt. Det tar vekk mye av gleden over ha gtt ned. Noen tips? M bare si at du har vrt utrolig flink

Charlotte

19.05.2011 kl.04:18

Kaffeis er noe av det beste jeg veit, s har veldig lyst til prve meg p din variant. Men oppskriften p karamell, kommer den eller har du lagt ut tidligere? Kan man eventuelt bruke Steviadrper med english toffee?

Silje Mariela

22.05.2011 kl.11:15

Hper du hadde en kjempefin feiring!:))

23.05.2011 kl.01:00

Hei:)

Du har gitt deg p ketose.

Hva spiser du da om dagen n,lenge gikk du p lavkarbo ,og hvordan har kroppen din reagert p kaloriene igjen?

Connie Hatlevik

23.05.2011 kl.15:50

Guuu, jeg ble bare skummelt sulten av se p bloggen din! Hehe

Phoebe

23.05.2011 kl.19:18

Jeg prvde meg p suksessterten i helgen, men det ble ikke noe god i det hele tatt. Tror jeg hadde litt lite stt i den. Brukte to ss sukrinmelis, men det var no ikke nok. Har du noen gode tips?

:)

24.05.2011 kl.16:40

Trine: Tusen takk :) Dette med ls hud og slikt er veldig alder - og genetisk betinget, s det er nok fordi jeg er ung og har en hudtype som trekker seg godt sammen at jeg har unngtt det. Det beste tipset mot hengehud er rett og slett bruke tid p g ned i vekt. Gr du ned mye p kort tid klarer ikke huden flge med, s bruk heller litt lengre tid p de siste 6 kg s blir du mer fornyd med sluttresultatet :)

:)

24.05.2011 kl.16:43

Anonym: Hei:) Jeg har bare tatt en pause fra ketose. N for tiden gr det mest i takeout og ferdigmat siden det er midt i eksamenstiden. Jeg regner med det er karbohydratene du mener. Jeg har gtt opp ca. 2 kg, noe som er vanlig nr man gr fra lavkarbo til hykarbo for da kommer vannet og slikt tilbake. I tillegg s blir jeg ofte ubehagelig mett uten spise noe mat omtrent. S jeg m si jeg savner lavkarbo!

:)

24.05.2011 kl.16:45

Phoebe: Er du i ketose? Det er snn at nr man er i ketose er man mye mer flsom for stning. S om du ikke er i ketose skjnner jeg at den ble litt lite st. Du kan eventuelt bruke litt splenda for f det stere, da blir det litt mer karbohydrater men uten noe ekkel bi-smak.

24.05.2011 kl.22:08

Hei:)

Ja jeg mente karbohydratene:)

Men det er ikke tilfelle at man legger p seg tydlig nr en slutter p lavkarbo og spiser litt karborik mat snn plutselig?

Hvordan er det skjeie ut snn innimellom med lavkarbo? Er det tilfelle at en kan g opp av g p lavkarbo? Kvitter en seg med vann av g p lavkarbo? skjnner ikke helt det der:) M berre spr:)

:)

26.05.2011 kl.21:01

Anonym: Nr man slutter p lavkarbo s er det kalori inn/ut prinsippet som bestemmer om man legger p seg mye eller klarer holde vekten stabil.. Selvflgelig vil man legge p seg litt bde fordi man spiser en strre mengde mat, kroppen bruker noe tid p omstille seg og vannmengden i kroppen ker ogs.

Skeier man ut p generell lavkarbo en gang i blant vil man ikke g s veldig mye opp. Er man derimot i ketose og skeier ut vil man da delegge dietten og mtte starte p nytt. Skeier man ofte ut p ketose er det en latterlig effektiv feite-kur, rett og slett. Ja, man kvitter seg med 1-2 kg vannvekt p ketolysekuren - hvorfor kan jeg ikke forklare, men har lest det i boken "slank med ketolysekuren"

28.05.2011 kl.00:32

Okei:)

Tusen takk :) Kjempe bra forklart! Ble litt klokere:)

Men d burde man rett slett kutte ned fett rik mat p en uke to fr man begynner tenke p putte i seg karbohydrater s en inn gr opp!

typ spise salat,kylling og denslags:)

Jeg vet egentlig ikke hva alt feit mat en legger p seg med karbohydrater. fr foreksempel? er det like mye fett som i flte,ost og den slags? Men s komemr det vel p mengden:)

:)

30.05.2011 kl.04:10

Anonym: Skal du over p et hykarbokosthold igjen s er det nok lurt bytte fett med karbohydrater gradvis over noen uker :) Kutt ned p fett og k tilsvarende med karbohydrater foreksempel. Bare pass p f i det gode karbohydrater med lav GI

P hykarbo er alt mengdeberegninger. P lavkarbo spiser du deg mett p fett ogs har du grnnsaker ved sidenav for f i deg viktige vitaminer og mineraler :)

01.06.2011 kl.22:37

Heisann:)

Okei:)

Men vist en foresksempel har spist si: frokost : egg og bacon,og kvelds salat m fetaost,og grnnsaker og br til dessert. ogs spiser en litt smgodt! Hvor mye delegger det?

jeg gikk p en 14timers tur p sndag. Kunne ikke lavre putte i meg litt karbo mat da. Som mrksjokolade med marsipan,en neve salte ntter,lavkarbo vafler og knekkebrd med fr. 8ruter 4klver. Hvordan pvirker dette med tanken p lavkarbo og 14 timers fjellturtrim? Har vert litt utskjeilser sndag og mandag side jeg varhelt utslitt og trengte energie.

Skriv en ny kommentar

, Jevnaker

Min egen lille online kokebok hvor alle oppskriftene er lavkarbo :) Har du sprsml ang. ketolysekuren er det bare sende melding. Jeg er godkjent ketolysekursleder s liker tro at jeg kan svare p de fleste sprsml rundt et ketogent kosthold :)

Norske blogger
hits