Dagens lunjtips: sellerirotfries

N skal jeg straks p skolen ha eksamen og det sies jo at uten mat og drikke duger helten ikke. S mat m man ha!

Det var mamma som fortalte meg at det gikk ann lage "pomfri" av sellerirot s det mtte jo prves!

Du trenger:
1/2 sellerirot
3 dl olje
Ketchup

Fjern skallet p roten og kutt den opp i strimler. Varm opp oljen i en kjele med lokk og ha strimlene forsiktig i.

La det st koke p hy varme i ca. 10 minutter til strimlene fr en gylden overflate.


N vet ikke jeg hvor mye av oljen som trekker inn i selleriroten s regne ut nringsinnholdet fr jeg faktisk ikke helt til. Karbohydratinnholdet uten ketchup er i alle fall ca. 3-5 g. for jeg brukte rundt 100-150 g. av rota.

Det var kjempegodt og smakte nesten som vanlig pomes fries!

15 kommentarer

Mats

26.04.2011 kl.13:51

Nringsinnholdet varierer med "hvordan" du tilbereder. Om du legger stavene i fr oljen er skikkelig varm trekker di til seg mer fett.

De s spr og fine ut :)

lovelyliller.com

26.04.2011 kl.14:26

det s kjempegodt ut! :D
Nam. Dette s godt ut:) Og m virkelig prves:)

Nadia

27.04.2011 kl.00:55

YEY! LINDA!! Jeg ser du klarer noe jeg lurer grundig p. I hovedmenyen din, under headeren.. Hvordan fr du til liksom, legge flere innlegg "inni knappen"? Gud, jeg burde f en pris for worst describer... ever. Men skjnner du? ;) Jeg er helt NOOB nr det kommer til slikt ;)

beate

27.04.2011 kl.21:34

hei

lagde disse i gr - som tilbehr til biff og bernaise... suuuuuuper godt!

brittan

28.04.2011 kl.19:07

Nettopp lagd (og spist!) disse, og fytti rakker'n s godt! Syns nesten de var bedre enn vanlig pommes frites! Tuuusen takk for tips! Disse kommer til bli laget ofte her hjemme :D

Tonje

12.08.2011 kl.22:58

Har laget dette n :D Er s lykkelig. Utrolig godt! Avsluttet med skjerpe de i ovnen med litt ost p. NAM!

Janne

26.09.2011 kl.21:11

Hva gjr du med oljen etter stekingen? Gr det an bruke den om igjen?:)

:)

26.09.2011 kl.23:39

Janne: Jeg bruker den samme oljen flere ganger, setter bare hele kjelen inn i kjleskapet frem til nestegang jeg lager noe snn mat :)

Jeanette

28.09.2011 kl.12:29

hva slags olje bruker du?:)

:)

28.09.2011 kl.13:50

Jeanette: Rapsolje, den gir ikke noe bismak snn som olivenolje gjr synes jeg, s er mest fornyd med den:)

Fortvila

29.09.2011 kl.17:31

Jeg prvde lage disse, jeg hadde i en del olje s selleriroten ble flytende p toppen. Brukte olivenolje, og selleriroten var bare helt blt etterp, enda jeg stekte de lenge.. Er det noe med mengden olje jeg har gjort feil?

:)

29.09.2011 kl.17:51

Fortvila: Jeg har aldri prvd med olivenolje fr, men vil tro at det gjr samma nytta. Selleriroten er ferdig nr de er gyldne utenp og myke inni. Kanskje du bare m ke koketiden enda mer.

Elisabeth Oliegreen

05.10.2012 kl.12:29

Skal lage de i dag. Blir spennende.

Margareth

23.04.2013 kl.16:02

dette skal jeg lage imorra! godt med god samvittighet! tenker cocosolje iblandet litt smr gir den beste frityrsmaken! :)

Skriv en ny kommentar

, Jevnaker

Min egen lille online kokebok hvor alle oppskriftene er lavkarbo :) Har du sprsml ang. ketolysekuren er det bare sende melding. Jeg er godkjent ketolysekursleder s liker tro at jeg kan svare p de fleste sprsml rundt et ketogent kosthold :)

Norske blogger
hits