Dagens lunjtips: sellerirotfries

Nå skal jeg straks på skolen å ha eksamen og det sies jo at uten mat og drikke duger helten ikke. Så mat må man ha!

Det var mamma som fortalte meg at det gikk ann å lage "pomfri" av sellerirot så det måtte jo prøves!

Du trenger:
1/2 sellerirot
3 dl olje
Ketchup

Fjern skallet på roten og kutt den opp i strimler. Varm opp oljen i en kjele med lokk og ha strimlene forsiktig i.

La det stå å koke på høy varme i ca. 10 minutter til strimlene får en gylden overflate.


Nå vet ikke jeg hvor mye av oljen som trekker inn i selleriroten så å regne ut næringsinnholdet får jeg faktisk ikke helt til. Karbohydratinnholdet uten ketchup er i alle fall ca. 3-5 g. for jeg brukte rundt 100-150 g. av rota.

Det var kjempegodt og smakte nesten som vanlig pomes fries!

15 kommentarer

Mats

26.04.2011 kl.13:51

Næringsinnholdet varierer med "hvordan" du tilbereder. Om du legger stavene i før oljen er skikkelig varm trekker di til seg mer fett.

De så sprø og fine ut :)

lovelyliller.com

26.04.2011 kl.14:26

det så kjempegodt ut! :D
Nam. Dette så godt ut:) Og må virkelig prøves:)

Nadia

27.04.2011 kl.00:55

YEY! LINDA!! Jeg ser du klarer noe jeg lurer grundig på. I hovedmenyen din, under headeren.. Hvordan får du til å liksom, legge flere innlegg "inni knappen"? Gud, jeg burde få en pris for worst describer... ever. Men skjønner du? ;) Jeg er helt NOOB når det kommer til slikt ;)

beate

27.04.2011 kl.21:34

hei

lagde disse i går - som tilbehør til biff og bernaise... suuuuuuper godt!

brittan

28.04.2011 kl.19:07

Nettopp lagd (og spist!) disse, og fytti rakker'n så godt! Syns nesten de var bedre enn vanlig pommes frites! Tuuusen takk for tips! Disse kommer til å bli laget ofte her hjemme :D

Tonje

12.08.2011 kl.22:58

Har laget dette nå :D Er så lykkelig. Utrolig godt! Avsluttet med å skjerpe de i ovnen med litt ost på. NAM!

Janne

26.09.2011 kl.21:11

Hva gjør du med oljen etter stekingen? Går det an å bruke den om igjen?:)

:)

26.09.2011 kl.23:39

Janne: Jeg bruker den samme oljen flere ganger, setter bare hele kjelen inn i kjøleskapet frem til nestegang jeg lager noe sånn mat :)

Jeanette

28.09.2011 kl.12:29

hva slags olje bruker du?:)

:)

28.09.2011 kl.13:50

Jeanette: Rapsolje, den gir ikke noe bismak sånn som olivenolje gjør synes jeg, så er mest fornøyd med den:)

Fortvila

29.09.2011 kl.17:31

Jeg prøvde å lage disse, jeg hadde i en del olje så selleriroten ble flytende på toppen. Brukte olivenolje, og selleriroten var bare helt bløt etterpå, enda jeg stekte de lenge.. Er det noe med mengden olje jeg har gjort feil?

:)

29.09.2011 kl.17:51

Fortvila: Jeg har aldri prøvd med olivenolje før, men vil tro at det gjør samma nytta. Selleriroten er ferdig når de er gyldne utenpå og myke inni. Kanskje du bare må øke koketiden enda mer.

Elisabeth Oliegreen

05.10.2012 kl.12:29

Skal lage de i dag. Blir spennende.

Margareth

23.04.2013 kl.16:02

dette skal jeg lage imorra! godt med god samvittighet! tenker cocosolje iblandet litt smør gir den beste frityrsmaken! :)

Skriv en ny kommentar

, Jevnaker

Min egen lille online kokebok hvor alle oppskriftene er lavkarbo :) Har du spørsmål ang. ketolysekuren er det bare å sende melding. Jeg er godkjent ketolysekursleder så liker å tro at jeg kan svare på de fleste spørsmål rundt et ketogent kosthold :)

Norske blogger
hits