Kjøttboller i tomat-ostesaus

Her skulle det nok gjerne vært litt grønnsaker inn i bildet men jeg hadde visst glemt å handle, så da ble det ikke slik for min del.

Oppskrift:
- 150 g. kjøttdeig
- Ønsket mengde ost, jeg brukte ca. 50 g.
- 1/2 dl fløte
- 1/2 dl vann
- 1 ts tomatpurè
- Salt, pepper, løkpulver, chillipulver, oregano
Del kjøttdeigen opp i små kjøttboller og stek under lokk til alt er gjennomstekt. Hell av eventuell stekesjy. Ha i fløte, vann og tomatpurè og bland godt. Bland i ost og krydder og la stå på lav varme til osten er smeltet.

Totalt næringsinnhold:
Energi: 650
Karbohydrat: 2 g.
Fett: 53 g.
Protein: 42 g.

10 kommentarer

J.B.

31.03.2011 kl.18:15

Nam ;)

Men, 12 dl vann? :P

Mina Marie

31.03.2011 kl.18:27

Å, fy fader, DET så godt ut!! *sikle*

Mats

31.03.2011 kl.18:45

Tipper det skulle være en 1/2 dl.. pleier å gjøre det samme, bare uten ost og med brokkoli/blomkål :>

:)

31.03.2011 kl.20:49

J.B.: Går litt fort i svingene noenganger, men som Mats sier så skulle det være 1/2 dl:p

:)

31.03.2011 kl.20:50

Mina Marie: Det var det! Jeg gleder meg til du begynner igjen så det kommer fancymat fra deg også:D<3

:)

31.03.2011 kl.20:51

Mats: :O UTEN ost? GALSKAP! Men med blomkål tenkte jeg ikke på, det tror jeg faktisk jeg har i kjøleskapet også. Fillern:p

Cathrine

31.03.2011 kl.21:06

Elska bloggen din altso!

Eg hadde nesten gitt opp lavkarbo fordi eg åt meg lei på egg&bacon og koteletta med bearnaise og salat..

Lea

31.03.2011 kl.23:25

Jeg klarer virkelig ikke se for meg størrelsen på porsjonene du spiser,

du sier du spiser på asjetter, og små porsjoner selvsagt, men allikevel.

Kunne du kanskje tatt et bilde så vi kan se porsjonen i forhold til hånden din?

Jeg er nemlig tvangsstorspiser, og mangler evnen til å se for meg en vanlig porsjon mat.

Du lager forresten alltid så deilig mat, den smelter hjertet mitt!

:)

04.04.2011 kl.09:28

Lea: Jeg skriver som regel alltid mengden mat på toppen av hver post:) I tillegg så er ikke mine porsjonsstørrelser nødvendigvis riktig for andre. På lavkarbo skal man spise seg mett ut i fra sine egne forutsetninger. Da blir det feil å følge mine porsjoner, rett og slett fordi jeg har spist lavkarbomat så lenge at jeg ikke spiser så store mengder. "Nybegynnere" blir nok ikke mett av det jeg spiser.

Inger Lise

04.04.2011 kl.16:14

Hei! Når du først begynte på lavkarbo, var du da i ketose mye? Og klarte du å følge det slavisk gjennom et helt år eller skeia du noen gang ut? Flotte resultater du har oppnådd hvertfall ; ))

Skriv en ny kommentar

, Jevnaker

Min egen lille online kokebok hvor alle oppskriftene er lavkarbo :) Har du spørsmål ang. ketolysekuren er det bare å sende melding. Jeg er godkjent ketolysekursleder så liker å tro at jeg kan svare på de fleste spørsmål rundt et ketogent kosthold :)

Norske blogger
hits