Kylling i karrisaus med jukseris

Karrisaus:
1 dl fløte
1/2 dl. creme fraiche
50 g. smør
1 dl vann
1/2-1 ts JBKM (det glemte jeg, som man ser på bildet)
Karrikrydder - eller paste, salt, pepper, hvitløkskrydder, paprikakrydder, oregano

1 kyllingfilèt
1/2 grønn paprika
15 g. rød paprika
15 g. gul løk

Bland alt til karrisausen i en kjele og la det stå å koke mens du kutter opp kylling og grønnsaker i passe store biter. På den måten får sausen trekt til seg mer av smakene fra krydderne.

Stek kyllingen og grønnsakene i meierismør til de får en gylden skorpe. Hell alt over i karisausen (husk å få med smøret). La alt stå å småkoke mens du lager jukserisen.

Jukseris:
Raspet blomkål
Smør
Dette er superenkelt og godt. Du rasper blomkål på den grove siden av rivjernet og steker det på høy varme i masse smør


Næringsinnhold:
Energi: 1250 kcal
Karbohydrat: 5,1 g.
Fett: 112 g.


27 kommentarer

20.03.2011 kl.16:26

Det så godt ut :)

paaslankiing

20.03.2011 kl.16:33

det ser utrolig godt ut! ;)

liker at du skriver næringsinnholdet også :)

ser du har leka deg litt i photoshoppen denne gangen også med skriften..;) Men det er utrolig kult da! ;)

Gry & veien mot drømmevekta

20.03.2011 kl.16:34

Det så veldig deilig ut! :o)

Linn

20.03.2011 kl.16:52

Det så kjempe godt ut. Blir skikkelig motivert til å ta meg sammen og begynne på lavkarbo igjen selv! :)

lizzieskrivestue

20.03.2011 kl.18:30

åh det så godt ut og likte veldig godt jukserisen, for må innrømme at jeg har savnet risen litt, men kan jo bruke sånn innimellom da hehe genialt =)

Mats

20.03.2011 kl.19:06

Den jukserisen blir jeg å prøve imorgen ! men, prøv å lag karrisaus av 1.5dl fløte, 1.5dl kokosmelk og 1/2-1ss karripulver + 1-2ss smør.. smelt smør å "brenn" karripulveret i panna i noen sekunder for å fremheve smaken, så tilsetter du fløte og kokosmelk :D og 1/2ts JBKM om du vil ha litt tykkere konsistens..

skal bli godt å kunne spise "ris" igjen :D

:)

20.03.2011 kl.19:11

paaslankiing: Det er kjempegodt:) Hehe, er greit å freshe opp ting litt i photoshop, det tar jo 2 sekunder.

:)

20.03.2011 kl.19:11

Linn: så gøy å høre! Det synes jeg virkelig du skal ta å gjøre:D

:)

20.03.2011 kl.19:12

lizzieskrivestue: Jukseris er genialt til tider:D Savner ris og andre karbobomber iblandt jeg også. Greit at det finnes sunne alternativer!:D

:)

20.03.2011 kl.19:13

Mats: Jukseris er verdt å prøve:D Men den sausen blir det for mye karbs i for min del:p jeg unngår meierikarbs for å få i meg mer grønnsaker:)

lovelyliller :)

20.03.2011 kl.19:44

når jeg så bildet sa jeg automatisk: "åååh guud" nam! :D

Mats

20.03.2011 kl.19:48

kokos er jo ikke meieri da sunt plantefett og kokosmasse.. 1.5karbs pr 100g men ja, ser poenget. jeg har jo noen ekstra gram karbs jeg kan hive innpå pr dag så :)

lizzieskrivestue

20.03.2011 kl.22:17

ja skal prøve det til middag i morgen jeg hehe, =) syns det er kjempe flott at du legger ut oppskrifter og bilder me like =)

Karin

20.03.2011 kl.22:51

det så kjempe godt ut! men 1250 kalorier? herligheten, var ikke det skummelt mye? er jo over halve dagsbehovet i en middag :O

:)

20.03.2011 kl.23:14

Mats: Nei, det er sant! Haha, jeg tenkte ikke helt etter da jeg skrev det tror jeg:p

:)

20.03.2011 kl.23:15

lizzieskrivestue: Så gøy at du skal prøve:D Ja, det blir litt min lille kokebok det her:p

:)

20.03.2011 kl.23:19

Karin: Det er kjempegodt:) Når man har et lavkarbokosthold teller man ikke kalorier men karbohydrater. I hele denne retten er det ca. 5 gram. Det er jo nesten ingenting, så det er en kjempebra lavkarborett :)

Mats

21.03.2011 kl.01:35

Linda : fantastisk rett :D har spist mye kylling i karrisaus og ordentlig ris "lately" får skifte til jukseris å kose meg ;D

Pia

21.03.2011 kl.14:44

Hvis du skal ha igjen buksa di, ergo gå ned i vekt, tror jeg ikke du kommer i mål om du spiser så energirike måltider. Det er kun forskjellen mellom kalorier inntatt og kalorier forbrent som gjør at du går ned i vekt. Sikkert fint å gå på lavkarbo, men det betyr ikke at det tradisjonelle regnestykket ikke trenger gå opp.

:)

21.03.2011 kl.14:50

Pia: Det du sier der er nok ganske så riv ruskende galt, rett og slett:) Jeg har gått ned mange, mange kilo på lavkarbomat. Det som spiller en rolle for vektreduksjon er blant annet kroppens insulinnivå, noe som holdes konstant lavt på lavkarbo. Så her har du nok litt å sette deg inn i dersom du tror at kaloriregnestykket er den eneste måten å gå ned i vekt på :)

Pia

21.03.2011 kl.15:08

Har lest en del om lavkarbo, og kan fortsatt ikke forstå sammenhengen. Du kan ikke mene at du kan spise flere tusen kalorier over bruksnivå og ikke gå opp i vekt? Mulig jeg er for opptatt i fysikk og fakta, men 7000 kalorier er fortsatt en kilo, uavhengig av insulin- og blodsukkernivå.

:)

21.03.2011 kl.15:15

Pia: Jeg går på ketolysekuren, som er en av retningene innenfor lavkarbo. Grunnen til at man går ned i vekt selvom man spiser 7000 kalorier er at kroppen går i noe som heter ketose. Når man ikke tilfører karbohydrater trenger kroppen en alternativ energikilde og siden vi ikke har proteinlagre blir fett det naturlige valget. Når fett brytes ned i leveren frigjør den ketoner. Ketoner er effektive som brennstoff for kroppen. Min forbrenning bruker altså hovedsakelig fett som energikilde og derfor går jeg ned i vekt:)

Pia

21.03.2011 kl.15:35

Ja, jeg skal ikke si noe på det så lenge det fungerer :) Artig hvordan kroppen fungerer i såfall. Men hva gjør du når du når målet? Skal du leve på denne måten resten av livet?

:)

21.03.2011 kl.15:38

Pia: Hehe, ja kroppen er en kompleks sak. Det er deilig at man kan slanke seg uten sult, lavkalori er jo ikke for alle:p Når jeg når målet mitt kommer jeg til å gravid øke mengden karbohydrater. Da blir det å følge lav GI-mat prinsippene:)

Mats

21.03.2011 kl.20:38

Jukserisen smakte blomkål men gjorde det ris skal gjøre, fylle opp og suge til seg sausen!! <3 jukseris !

24.08.2011 kl.19:45

Hva er gi mat prinsippene?:) har prøvd mange av dine retter... Kjeeempe gode:)))

:)

29.08.2011 kl.05:09

Anonym: Det må du nesten google for de har jeg ikke satt meg inn i enda. Så koselig å høre at du liker rettene! :)

Skriv en ny kommentar

, Jevnaker

Min egen lille online kokebok hvor alle oppskriftene er lavkarbo :) Har du spørsmål ang. ketolysekuren er det bare å sende melding. Jeg er godkjent ketolysekursleder så liker å tro at jeg kan svare på de fleste spørsmål rundt et ketogent kosthold :)

Norske blogger
hits