Innbakt kylling med sursøt saus

Innbakt kylling:
2 kyllingfiletter
Grønn paprika
Løk
5 dl Rapsolje til friteringen
150 g. smeltet smør
1,5 ? 2 dl vann
3 ts JBKM (konsistensen skal være litt tykkere enn vaffelrøre)
Salt, pepper og eventuelt annet krydder
1. Forvarm frityrovn eller varm opp olje i en kjele (med lokk) til ca. 180 grader
2. Skjær opp kyllingen i "munnfull" store biter
3. Smelt smøret og bland i JBKM. Ha i vann litt og litt mens du pisker. Kryddre og la stå i kjøleskapet i ca. 20 min,
4. Kutt opp grønnsakene i passe store biter
5. Dypp kyllingbitene i røra og legg de forsiktig i den varme oljen (Bruk skaftet på en tresleiv for å se at oljen er varm, dersom oljen "bruser" rundt tresleiva er den varm nok)
6. Friter kyllingen til de får en gylden farge og legg de i en ildfast form med tørkepapir i bunnen
7. Friter grønnsakene til de blir møre

Sursøt saus:
100 g Landlord tomat på boks (1,5 g. kbh)
1/2 chilli uten frø (0,4 g. kbh)
30 g. grønn paprika (0,8 g. kbh)
15 g. rød paprika (0,6 g. kbh)
15 g. løk (0,9 g. kbh)
1/2 dl rapsolje
1/2 ts søtning
Krydder; salt, pepper, hvitløkspulver, chillipulver, oregano, grassløk
Bland alt utenom paprikaen i en bolle og kjør de til en purè med stavmikser. Tilsett paprikaen og bland godt. Kok opp og la det stå å putre i 2-3 min på svak varme.

20 kommentarer

lovelyliller :)

15.03.2011 kl.15:43

så fantastisk godt ut! :D nam nam.

Denne Mariell

15.03.2011 kl.15:59

Nam,så kjempe godt ut:)

slankeprinsessa

15.03.2011 kl.16:02

mm, skal prøve ut dette! :)

Martine

15.03.2011 kl.16:11

NAM! :-)

15.03.2011 kl.18:31

Hei :)

Jeg savner oppskriftene dine fra den forrige bloggen, når tror du at de lagt ut her?

Jeg håper det blir snart :)

Ha en fortsatt fin dag :)

NOKA?

15.03.2011 kl.18:47

Hei.. jeg har gått på lavkarbo å gått ned 12 kg til nå.. Men så tenkte jeg å prøve ut NOKA kuren i 1 mnd, forså begynne på lavkarbo igjen... Jeg trenger litt variasjon og at det går litt raskt..

Tror du det går bra å direkte hoppe fra lavkarbo over til noka, forså hoppe fra noka til lavkarbo igen??.. Jeg tror jeg har lest at du har prøvd noka kuren??..

veientilettbarn

15.03.2011 kl.19:39

Kjempe flott med middagstips :D

Men lurte på en ting, hva er JBKM?

Polleke

15.03.2011 kl.21:07

Nom nom nom! Ser digg ut, frøken :D Mye bedre enn all mikromaten min :(
ååå. seriøst :) kødder du :) det er en av mine fav retter som jeg savner noe sykt. Smaker denne godt så er du jommen meg helten min <3 tusen takk :) :)
sv

Ja, ble kjempe glad da jeg så det selv i dag:) aldri vært innom den før, men sett den mange ganger. Fikk plutselig lyst å ta turen innom i dag. Og da var det en del som var lavkarbo vennlig. Så står det store guleplakater på hyllene for low carb, men noe av det var nok ikke akkurat så lavkarbo vennlig at jeg kunne tenkt å spise det. Så man får lese litt på innhold og ingridienser:) Men masse som er ja mat der:)

Den ligger i etg under gina tricot der, tar rullatrappen ned ves xxl der:) Fikk tips av en leser at de hadde en nettbutikk også.

http://www.kinsarvik.no/Default.aspx

:)

16.03.2011 kl.01:18

Anonym: Oppskriftene kommer litt etterhvert:) Jeg må bare finne en lur måte å få de over her uten at jeg må bruke mangemange timer på det:p

:)

16.03.2011 kl.01:22

NOKA?: Jeg har ikke noe erfaring med NOKA i kombinasjon med lavkarbo, prøvde meg på det før jeg begynte med lavkarbo. Så dette svaret blir bare min personlig mening:) Men jeg tror at alle pulverkurer i utgangspunktet fungerer og sålenge man er flink i tiden etter kuren bør det jo gå veldig bra:) Men akkurat dette med hvordan kroppen reagerer på å gå rett fra lavkallori/høykarbo til høyfett/lavkarbo, det vet jeg ikke. Lykke til i alle fall!

:)

16.03.2011 kl.01:23

veientilettbarn: Johannesbrødkjernemel er det fulle navnet, og du kan lese litt om det her: http://www.helseogkost.no/nettbutikk/abc_alle_varemerker/rapunzel/johannesbroedkjernemel_glutenfritt :)

lizzieskrivestue

16.03.2011 kl.15:46

nam nam dette skal hvertfall prøves =)
Lurer på om det er landlord hakkede tomater du bruker i sursøte sausen. Eller er det tomatpure? :)

:)

16.03.2011 kl.19:15

Charlotte: Det er landlord tomater ja! Jeg bruker de som kommer hele og hakker selv, synes de smaker bedre:)
ok :) tusen takk Linda:) skal på butikken nå og kjærste sa jippi når jeg skulle prøve å lage dette i dag. Så blir spennende å smake på ferdig resultat :)

:)

16.03.2011 kl.19:27

Charlotte: Bare hyggelig:) Så bra du gjorde kjæresten glad:D Gleder meg til å høre om dere liker det:) Kjempetips er å passe på at oljen er ordentlig varm, jeg har driti meg ut på det et par ganger og da "faller" deigen av kyllingen på en måte:p
da skal jeg passe på det ja :) supert at du sier ifra. Skal gi deg tilbakemeld på hvordan det blir :)
Det ble veldig godt ja :) både jeg og typen elsket det <3

Skriv en ny kommentar

, Jevnaker

Min egen lille online kokebok hvor alle oppskriftene er lavkarbo :) Har du spørsmål ang. ketolysekuren er det bare å sende melding. Jeg er godkjent ketolysekursleder så liker å tro at jeg kan svare på de fleste spørsmål rundt et ketogent kosthold :)

Norske blogger
hits